Latecoere спечели договор на Boeing

latecoere

Френската компания за самолетно оборудване Latecoere спечели договор на Boeing за доставка на задни врати за танкера KC-46A за американските ВВС, съобщи компанията от Тулуза.

Първата доставка ще бъде направена в началото на 2020 и поръчките ще бъдат изпълнявани през цялото десетилетие след това, защото годишно Boeing ще прави по десетина самолета годишно.

Договорът стартира в Тулуза и програмата ще се изпълнява в завода Монтредон, открит през май 2018. Сглобяването ще се прави в североамериканския център Ермосило в Мексико.

„Договорът затвърждава позицията номер 1 на Latecoere в областта на вратите за самолети”, каза Яник Асуад, генерален директор на Latecoere.

Компанията, която откри завод в България през 2018, тази година успя да стабилизира дълга си на 179 милиона евро, включително дългосрочния дълг.

На 5 декември компанията подобри прогнозата си за 2018 и 2019.

KC-46A е широкофюзелажен, многоцелеви самолет, който може да презарежда с гориво по време на полет всички военни самолети на САЩ и техните партньори, съвместими с международните процедури. KC-46A е за превоз на пътници, товари и пациенти.

Снимка: Latecoere.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.