Air France-KLM избра Air Europa за Америка

AirEuropa-Boeing_787-8_EC-MIG

Air France-KLM и Air Europa, членове на SkyTeam смятат да разширят своа съществуващ кодшеър в съвместно дружество и да летят между Европа и Централна и Южна Америка.

Air France и Air Europa, които имат кодшеър от 2003 в момента летят по 21 европейски маршрута. Освен това KLM има 19 кодшеър с базирата в Мадрид Air Europa и тяхното партньорство започна през 2002.

И двете страни в момента правят анализ и оценка на бъдещото по-задълбочено сътрудничество, обяви Air France на 1 август 2018.

„Задълбочаването на сътрудничеството с Air Europa чрез съвместно дружество ще бъде силна основа, за да работи дори още по-тясно с цел да засилим предлагането на маршрути между Европа и Централна и Южна Америка“, каза Фредерик Гаже, главен изпълнителен директор и главен финансов директор на Air France-KLM.

Групата Air France-KLM очаква да увеличи капацитета в пътническите полети с 2,5%-3,5% за 2018, след като успя да увеличи малко броя на пътниците до 30 юни в сравнение съссъщия период на миналата година /4%/, въпреки стачката.

Протестите се отразиха на резултата на двете авиокомпании и ще натежат на годишния, съобщава групата. Тя оцени щетите от стачките на 335 милиона евро за полугодието.

Снимка: Air France-KLM.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.