Cargolux сложи маска на един от своите Боинг 747

238 прочитания
Люксембургската карго авиокомпания Cargolux представи един от своите Боинг 747 със специална окраска – медицинска маса на носа.

Маската приляга идеално на голямата предна карго врата и е „захваната“ за първата и последната буква от марката на авиокомпанията на фюзелажа. Това е първата подобна ливрея, която подчертава времената на безпрецедентна криза в авиация, в които живеем, и със сигурност ще остане в историята.

LZ-VCF е от първите Боинг 747-8 доставени на Люксембургския превозвач

LZ-VCF е от първите Боинг 747-8 доставени на Люксембургския превозвач

Маската е в „медицинско синьо“, а надписът отдолу гласи: „Cargolux – не без моята маска“. В официалното съобщение на авиокомпанията в Туитър се казва, че решението за боядисването на самолета е било взето в знак на съпричастност с борбата срещу COVID-19 в световен мащаб. Докато лятото не оправда очакванията за край или поне временно прекратяване на кризата, все повече правителства по света въведоха трайни мерки по носенето на маски на публични места, като единственият доказан начин за предпазване от предаването на коронавируса, причиняващ болестта.

 

Cargolux е един от най-големите оператори на товарните Боинг 747 в света, включително стартов клиент на Боинг 747-8F, какъвто е и новобоядисаният самолет, с регистрация LX-VCF. Конкретната машина е на 8 години и ще обикаля в следващите месеци по всички ключови дестинации на авиокомпанията, за да промотира посланието.

Cargolux беше и сред най-натоварените авиокомпании по време на пандемията, като осъществи над 400 полета между Европа и Китай за доставка на маски и медицинско оборудване, а в един момент дари и 75 000 маски и над 44 000 единици санитарно оборудване.

Cargolux е основен партньор в проекта Solar Impuls за самолет задвижван със слънчева енергия и превозваше компонентите по проекта по света

Cargolux е основен партньор в проекта Solar Impuls за самолет задвижван със слънчева енергия и превозваше компонентите по проекта по света

Свързани теми

Предишна публикация
Delta блокира средните седалки до януари 2021
Следваща публикация
Emirates е близо до сделка с Boeing за доставките на 777X и 787
238 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню