F-35 се сблъска с KC-130 при дозареждане във въздуха

Американски изтребител F-35 се е сблъскал с въздушен танкер по време на операция по дозареждане във въздуха в южна Калифорния. Пилотът на изтребителя е катапултирал, а самолетът е катастрофирал, съобщава The Drive.

Изтребителя е F-35B от състава на морската пехота и се е разбил в близост до Солтън Сий след сблъсък с въздушен танкер KC-130J, който на свой ред се е приземил аварийно в полето. Осемте членове на екипажа на цистерната са оцелели при аварийното кацане.

Изтребителят е катастрофирал в района на Salton Sea

От морската пехота потвърдиха, че катастрофата се е случила по време на операция по дозареждане във въздуха. В официалното съобщение се казва, че „около 16ч местно време F-35B е влязъл в контакт с KC-130J по време на опит за дозареждане във въздуха, в резултат на което изтребителя е катастрофирал. Пилотът на F-35 се е спасил и е в болница.“

Танкерът се е приземил аварийно в поле в района на военното летище Търмал

Танкерът KC-130J се приземил аварийно в района на летище Търмал и всички членове на екипажа са оцелели. Инцидентът се разследва.

Междувременно сайтът ATCLive публикува и пълен запис на комуникацията по време на инцидента, който можете да чуете в линка…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook