Нови линии на LOT от Будапеща, вкл. Варна

LOT е първи клиент на бразилската компания за Embraer E170. Този на снимката е от по-новите попълнения Е190-200LR
Полската национална авиокомпания LOT стартира още два маршрута от унгарската столица Будапеща, където миналата година отвори нова база. Те свързват града с два от големите му пазари, които са все още недостатъчно обслужени.

Новите линии са от Будапеща (BUD) до Дубровник (DBV) в Хърватия и Варна (VAR) в България и бяха стартирани на 4 юли. И двата маршрута ще се обслужват първоначално с една честота седмично и самолети Ембраер Е195.

LOT разкри новата си база в Будапеща в края на 2018 с базирането на два самолета Боинг 787 Дриймлайнър и полети до Ню Йорк, Чикаго и Торонто от унгарската столица. По-късно в базата бяха добавени и два самолета Е195, с които се обслужваха дестинациите Варшава (WAW) и Лондон Сити (LCY).

Полският национален превозвач възобнови международните си полети от 1 юли след близо 4 месечно прекъсване, като към момента обслужва около 35% от редовната си мрежа преди началото на кризата. LOT възнамеряваше да стартира полети по 11 нови дестинации от Будапеща от март 2020, включително и София, но те бяха отложени заради пандемията.

Главният изпълнителен директор Рафал Милцарски заяви, че „авиокомпанията работи интензивно за бързо завръщане към нормални операции и предоставяне на пълен капацитет“. Това обаче едва ли ще се случи преди края на годината, предвид новите ограничителни мерки на редица европейски пазари.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook