Lufthansa спира всички A380 и A340-600

Lufthansa Group обяви, че спира търговските полети със своите авиолайнери Airbus A380 и A340-600 и изпраща машините на дългосрочно съхранение. Тяхната реактивация може да стане факт само при „неочаквано и бързо възстановяване на пазара”.

От германската компания съобщават, че перспективите пред авиационните превози са се влошили значително в последните седмици, което я е принудило да намали рязко наличния си капацитет.

Преди се планираше Lufthansa Group да запази 50% от капацитета си по дългите линии и 55% по късите, сега от Lufthansa заявяват, че се целят в запазване на 20 до 30% от капацитета си в сравнение с 2019 г. Това и налага сериозно съкращаване на флота.

В рамките на предишното съкращаване на флота, което бе обявено през август, Lufthansa спря полетите с шест A380, а сега изпраща на съхранение и останалите осем. От наличните 17 броя A340-600 десет ще бъдат изпратени на дългосрочно съхранение, а останалите седем ще бъдат нарязани.

Lufthansa Group планираше да съкрати 22 000 работни места, като мениджърските позиции ще бъдат намалени с 20%, при офис служителите съкращението ще бъде 30%. С новото обявяване на съкращения в капацитета ще се наложат и още съкращения.

Въпреки тежките времена, Lufthansa очаква, че през 2021 г. отново ще излезе на печалба.

След Air France, Lufthansa е втората авиокомпания, която напълно спира полетите с A380. На този фон бе приключено сглобяването на последният сериен самолет от типа.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook