Аерофлот и Росатом ще репликират части за Еърбъс и Боинг

117 прочитания

Руският национален авиопревозвач Аерофлот и корпорацията Росатом са подписали през октомври меморандум за сътрудничество, според който ще обединят усилията си за производство на реплики на резервни части за самолетите Еърбъс и Боинг, които се използват в Русия. Според информацията на РИА процесът ще започне още в първата половина на следващата година.

Руските авиокомпании вече изпитват недостиг от чуждестранни резервни части и компоненти, заради санкциите от страна на САЩ и ЕС, които направиха невъзможно законното им придобиване.

Според агенцията, докато Аерофлот има авиационните познания, държавната корпорация Росатом има техническите и производствени способности за реализацията на такова производство.

Според Главния технически директор на Аерофлот Алексей Михалик, сред репликираните части ще са компоненти от интериора, структурни компоненти и такива, необходими за текущи структурни ремонти. Планира се производството да се фокусира в сферите на: резервни филтри, пластмасови и метални компоненти, композити, гумени изолации и уплътнения и електроника за пътническата кабина. Според Михалик, разработката, тестовете и производството на прототипи вече са в ход и подлежат на одобрение и сертификация от Федералната агенция за въздушен транспорт.

Според публикации по същата тема във вестник Известия, авиокомпанията S7 вече работи с Росатом за доставка на резервни филтри и спирачни дискове за самолетите си американско и европейско производство.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France-KLM инвестира в производител на SAF от САЩ
Следваща публикация
Боинг победи Еърбъс на авиошоуто в Дубай
117 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню