Airbus Atlantic – нова компания за аероструктури

161 прочитания

Дъщерното дружество на Airbus ще осигурява компоненти за различни производители от Европа и света

Airbus Atlantic е новата дъщерна компания на Airbus, която бе основана на 4 януари и обещава да се превърне в ключов глобален играч на пазара за аероструктури и авиационни компоненти.

Според представянето й, портфолиото на новата компания ще осигури „най-високо качество и оперативни постижения“ на различни производители от бранша, като канадската Bombardier и френските Dassault Aviation и ATR.

В новото дружество влизат експертизата и ресурсите на няколко от досега по-малките дъщерни дружества на европейския гигант, като заводите му за аероструктури в Нант и Монтуар дьо Бретан и всички фабрики на STELIA Aerostructures по света.

Обединението им е част от инициативата за транформация на компанията, обявена през април 2021, която има за цел да увеличи стойността и ефективността на вътрешните производствени ресурси в сферата на аероструктурите на Еърбъс.

Така Airbus Atlantic обещава да бъде не само ключов компонент в производствената верига на Еърбъс, но и ключов играч на пазара на доставчици на компоненти за глобалната авиационна индустрия с над 500 директни и 2000 индиректни доставчици.

Свързани теми

Предишна публикация
Транспортният министър заговори за въздушна линия София – Скопие
Следваща публикация
Wizz се разширява на Гетуик с още 15 слота
161 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

CryoSat 2 стана на 10г

На 8 април казваме честит рожден ден на сателита CryoSat-2 на Европейската космическа агенция (ESA)…

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…

Croatia Airlines поръчва 6 Airbus A220

Хърватският национален авиопревозвач ще поръча 6 самолета А220, след като постигна споразумение с европейския консорциум…

Първата Beluga XL на тармака

Новият гигантски самолет е дълъг 63,1 метра, висок е почти 19 метра и има обиколка…
Меню