Airbus Atlantic – нова компания за аероструктури

157 прочитания

Дъщерното дружество на Airbus ще осигурява компоненти за различни производители от Европа и света

Airbus Atlantic е новата дъщерна компания на Airbus, която бе основана на 4 януари и обещава да се превърне в ключов глобален играч на пазара за аероструктури и авиационни компоненти.

Според представянето й, портфолиото на новата компания ще осигури „най-високо качество и оперативни постижения“ на различни производители от бранша, като канадската Bombardier и френските Dassault Aviation и ATR.

В новото дружество влизат експертизата и ресурсите на няколко от досега по-малките дъщерни дружества на европейския гигант, като заводите му за аероструктури в Нант и Монтуар дьо Бретан и всички фабрики на STELIA Aerostructures по света.

Обединението им е част от инициативата за транформация на компанията, обявена през април 2021, която има за цел да увеличи стойността и ефективността на вътрешните производствени ресурси в сферата на аероструктурите на Еърбъс.

Така Airbus Atlantic обещава да бъде не само ключов компонент в производствената верига на Еърбъс, но и ключов играч на пазара на доставчици на компоненти за глобалната авиационна индустрия с над 500 директни и 2000 индиректни доставчици.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz се разширява на Гетуик с още 15 слота
Следваща публикация
Транспортният министър заговори за въздушна линия София – Скопие
157 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus залага на Китай за R&D

Airbus избра южния китайски град Шънджън, провинция Гуандонг за своя център за иновации в Китай.…

Wizzair наема пилоти

Най-голямата лоукост авиокомпания в Централна и Източна Европа обяви, че от 1 октомври 2021г възстановява…
Меню