Отново аварийно кацане в полето с A320 на Урал Еърлайнс

656 прочитания

Самолет А320-200 на руската авиокомпания Ural Airlines е изпълнил аварийно кацане на полето в района на Новосибирск сутринта на 12 септември 2023-а, съобщават местните информационни канали.

Машината е изпълнявала полет U6 1383 от Сочи за Омск със 159 души на борда. Според информациите, пилотите са съобщили за проблеми с хидравличната система преди инцидента.

Еърбъсът с регистрация RA-73805 /предишна VP-BMW/ е 19-годишна машина А320-200, която е във флота на авиокомпанията от 2013 година. Според данните от проследяващите полетите приложения, самолетът е изпълнил заход за кацане на летището в Омск, достигайки до около 2000 фута височина, преди да прекрати захода и да се изкачи отново до около 18000 фута обикаляйки града, вероятно за повторен заход. Малко след това той рязко губи височина и предприема аварийното кацане в поле в Убински район на Новосибирска област.

От видеоклипове от мястото на инцидента се вижда, че самолетът е не само напълно здрав, но по всяка вероятност се е приземил със спуснати стойки на колесника, които не са сериозно повредени при кацането.

Според информационните агенции при инцидента няма жертви или сериозно пострадали пътници или членове на екипажа.

Подобен инцидент със същата авиокомпания, но веднага след излитане, за който Авиофорум писа, имаше и през 2019 година, когато един Еърбъс А321 се приземи в царевично поле в района на летище Жуковски край Москва, след отказ и на двата двигателя в резултат от сблъсък с птици.

През 2019 полет U6178 на Ural Airlines завърши с аварийно кацане в царевично поле веднага след излитане и без спуснат колесник.

Западните самолети във флота на руските авиокомпании в момента са изправени пред сериозен недостиг на резервни части и обслужване, заради санкциите, като някои от превозвачите вече прибягват до канибализъм на самолети, като източник на части за ремонт.

Свързани теми

Предишна публикация
България Еър получи втория си А220
Следваща публикация
Ural Airlines възнамерява да излети с авариралия А320 от нивата
656 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню