България Еър получи втория си А220

354 прочитания

...и отново не се похвали. LZ-LON кацна в София на 24 август.

Вторият от общо 7 поръчани нови самолета А220 за националния превозвач България Еър пристигна в София на 24 август с поредната „градска“ регистрация LZ-LON, вероятно посветена на Лондон. Той също е от модификацията А220-300.

Самолетът се присъединява към LZ-ROM /Рим/, за да обслужва редовните вътрешни и международни линии на авиокомпанията. Както Авиофорум вече писа, България Еър очаква общо 7 самолета от типа, като 5 от тях са от по-дългата версия -300, а два ще са от по-малките серии -100.

Машината прелетя по същия маршрут от производствената база в Мирабел, Монреал, Канада, с междинно кацане в Осло, за да се приземи в София малко след полунощ на 24 август.

Новата машина е паркирана от източната страна на галерията на Терминал 2 на летище София. снимка: Ангел Александров

До края на годината към тях трябва да се присъедини още една машина от типа, като според предварителния график на производителя това трябва да стане до края на септември.

Пилотската кабина на новия А220-300 на България Еър

Към 28 август самолетът е все още паркиран на софийското летище, докато текат процедурите по регистрацията му в България, но в следващите седмици се очаква да се включи в изпълнението на редовното разписание на превозвача.

Свързани теми

Предишна публикация
Air Baltic стартира редовна линия Рига-София
Следваща публикация
ГВА обяви конкурс за превозвач по линията София-Баку
354 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню