Райънеър забранява качване с алкохол на борда

565 прочитания

Забраната е първоначално валидна за полети от/до Великобритания

Лоши новини за пътуващите по летните дестинации на Ryanair от Великобритания. Авиокомпанията забранява качването на всякакъв алкохол на борда, включително такъв, закупен от безмитните магазини на летищата. Разбира се, този ход е свързан със зачестилите през последните години случаи на антисоциално поведение от страна на някои пътници на борда.

Въпреки че повечето пасажери са наясно, че консумацията на закупен на летището алкохол на борда не е разрешена, авиокомпании, като Райънер, но и други нискоразходни оператори, очевидно продължават да изпитват сериозни проблеми с това. От сега-нататък подобни случаи ще завършват с посрещане от полицията в крайната дестинация и съответните глоби и допълнителни проблеми. Райънеър предупреждава в официално съобщение също, че всички наземни агенти ще бъдат инструктирани да изхвърлят алкохол, дори ако го забележат в специално опакованите прозрачни торбички от летищните безмитни магазини.

Шефът на Ryanair Майкъл О’Лиъри

Авиокомпанията разпрати официална email комуникация до редовните си пътници, в която обявява забраната, обхващата на първо време пътуващите от/до летища в Испания и Португалия, като Ибиза, Барселона, Малага, Тенерифе, Палма, Аликанте и Фаро.

Качването на алкохол на борда ще се допуска само в чекирания багаж на гореспоменатите летища, а съвсем скоро забраната ще обхване и още аерогари в южна Европа, въпреки логистичния кошмар за агентите на службите по наземно обслужване.

Само през миналия летен сезон на 2022-а Райънеър е имала над 120 случая на антисоциално поведение от страна на пасажери под влиянието на алкохол, като една-трета от тях са довели до закъснения или други оперативни затрудения на полетната програма.

Свързани теми

Предишна публикация
Шести самолет за Fly2Sky и разрешение за полети до САЩ
Следваща публикация
Самолетните билети в Европа с поне 30% нагоре. Призиви за регулаторна намеса.
565 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню