Ryanair позна колко голямо е натрупаното желание на хората да пътуват

65 прочитания

За декември Ryanair отчете 21% годишен ръст на пътниците до 11,5 милиона и 11% ръст на фактора на затоварване до 92%.

По-силният от очаквания пик в пътуванията в края на годината позволи на Ryanair да повиши очакванията си за печалба за фискалната година до 31 март 2023г.

Най-голямата европейска авиокомпания по брой пътници установи „по-силно натрупано търсене за празничния сезон за пръв път от 3г., без вредни последици от ковид или войната в Украйна, стимулирано от по-силния от очаквания пик на трафика и цените за Коледа и Нова година“, се казва в съобщението на Ryanair от 5 януари 2023г.

За декември Ryanair  отчете 21% годишен ръст на пътниците до 11,5 милиона и 11% ръст на фактора на затоварване до 92%.

Авиокомпанията не променя насоките си за трафика за новата година и очаква 168 милиона пътници. Ryanair съобщи, че очаква първите три месеца на 2023г. да донесат загуби заради отслабването в пътуванията от Великобритания и между Ирландия и регионалните британски летища, също заради цените, както и понеже великденските празници се падат през април.

Тази Коледа за пръв път европейските граждани можеха да пътуват свободно, без ограничения от 3г, но по данни на Cirium броят на полетите от Великобритания по време на празниците са останали 22% под нивата отпреди пандемията, въпреки че на Коледа полетите са били 6% повече, отколкото през 2019г.

Директорът на авиокомпанията Майкъл О’ Лиъри каза през декември, че отчитат риска от нов вариант на ковид или драматична ескалация на войната в Украйна, който „не може да бъде хвърлен през прозореца“. След това 61-годишният О’ Лиъри си осигури още един 4г. мандат начело на Ryanair.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa връща А340 за лято 2023
Следваща публикация
Седми самолет и 2 нови маршрута на Wizz от София
65 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing и Embraer ще строят KC-390 в САЩ

Boeing и бразилският производител Embraer, в който американската компания вече има сериозно дялово участие, са…

Първи Dreamliner за El Al

Израелският национален превозвач El Al показа първият си Boeing 787 Dreamliner, който вече носи традиционните…
Меню