Bulgarian Airways Group обяви двойна печалба за първото тримесечие

258 прочитания

Бългериън Еъруейз Груп – компанията мажоритарен собствен на авиокомпания България Еър и други компании от авиационния сектор в страната, обяви в началото на юни, че консолидираната й нетна печалба за първото тримесечие на 2023-а се е увеличила до 902 000 лева от 371 000 за предишния период на миналата 2022-а.

Приходите на групата са скочили с 39% на годишна база до 74.4 милиона лева за периода януари-март, се казва още във финансовата декларация на групата. От тази сума 56.9 милиона лева са от продажби на услуги, което е със 107% повече на годишна база.

Оперативните разходи също са се увеличили до 73.6 от 53.8 милиона лева се казва в съобщението, цитирано от Сийнюз. Според групата, това се дължи основно на увеличаване с 46% на разходите за наети услуги до 23.5 милиона лева и по-високите цени на консумативи и амортизационни разходи.

Освен България Еър, в която държи 99.99%, групата има още няколко компании в сектора, в които е мажоритарен или основен партньор. Някои от тях са водещи международни дружества, като Фрапорт, заедно с които управлява летищата във Варна и Бургас; Луфтханза Техник и базите за поддръжка и ремонт на самолети в София; операторът за наземно обслужване Суиспорт; кетъринг компанията Силвър Уингс, заедно с Lufthansa Sky Chefs; Амадеус България и други.

Свързани теми

Предишна публикация
Канада конфискува руски Ан-124 в Торонто
Следваща публикация
Полетът ви закъснява? НАТО започна най-голямото въздушно учение в историята си
258 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню