Flybe пак се продава

18 прочитания

Предлага се наземно обслужване, летищно оборудване, гориво, марката

Администраторите на британската Flybe обявиха, че авиокомпанията отново се продава. В доклада си за кредиторите от 22 март 2023г Дейвид Пайк и Майк Пинг обявиха, че най-голямата регионална европейска компания е неспасяема с общ дефицит от 82,6 милиона паунда (94,1 милиона евро) и само 6,5 милиона паунда в банката.

Според доклада на администраторите повечето договори за наем са изтекли и лизингодателите са си взели самолетите.

Ценните активи според Пайк и Пинк са наземното обслужване и летищното оборудване, оценявани на 772000 долара, както и горивото и някои други на обща стойност около 111000 долара. Досега са продадени активи само за около 77000 долара.

Според продавача, консултантска компания Hilco Streambank, продава се и самия бранд, включително името с марката в пурпурно, логото, уеб домейните, включително flybe.com, цялото съдържание на сайтовете, акаунтите в социалните медии с около 312 хиляди последователи в различните платформи.

Снимка: Flybe

Базираната в Бирмингам Flybe спря операции и отмени всички полети през януари. Това бе втория фалит на британската авиокомпания след като през 2020г. отново прекрати дейността си заради пандемията.

Слотовете на летищата Хийтроу и Схипхол, които известно време интересуваха Air France-KLM и Lufthansa накрая бяха дадени на Loganair и за Схипхол на JetBlue, която не е доволна. Те обаче така или иначе не бяха на Flybe и тя нито можеше да ги продаде, нито да ги прехвърли и бяха задържани в полза на British Airways  по споразумение на ЕК.

За лято 2023 Flybe беше представила програма за полети до 12 летища, от които три във Франция, Женева и Амстердам.

Свързани теми

Предишна публикация
Още един нов самолет за българската Fly2Sky
Следваща публикация
Wizz Air се завърна в Истанбул
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню