Emirates обнови ливреята след 24 години

76 прочитания

Най-голямата авиокомпания в ОАЕ и Близкия изток, Емирейтс, показа официално на 17 март новата ливрея на самолетите си, която се обновява едва за трети път в 24-годишната й история.

Първият самолет боядисан в новата окраска е един А380 с регистрация A6-EOE, а операцията по боядисването е изпълнена от собствената компания за поддръжка на Емирейтс на летището в Дубай.

Идеята на новата ливрея е да е по-динамична и да създаване усещане за триизмерност

Преди пребоядисването, тази машина носеше юбилейните цветове за 50-годишнината на Обединените Арабски Емирства от 2018 до 2021 година, а след това стикерите за дубайското експо 2020.

Новите цветове на уинглетите отвън, там, където ги има..

…и отвътре, от страната към фюзелажа, видима за пасажерите

Странното е, че новата ливрея почти не се различава от старата, като най-видимата разлика е в опашката, където стилизираното знаме на ОАЕ е получило по-динамично изображение с добавен 3D ефект.

Един от предишните варианти на окраската на конкретния самолет A6-EOE

Промяна има и в уинглетите на този А380, които вече са изцяло червени със стилизираното лого на Емирейтс на арабски от външната му страна, а от страната на фюзелажа е стилизираното знаме.

Логотипът на превозвача вече ще се изписва с още по-големи златни букви върху фюзелажа, като разликата е точно 32.5%, според официалното прессъобщение на авиокомпанията. Отдолу се запазват червените букви, въведени през 2005-а година, но отпада изписването на уебсайта на превозвача.

Надписът е с 32.5 процента по-малък в предишната версия на логотипа

Първоначалната окраска на Емирейтс е разработена от британското дизайнерско студио Negus & Negus при старта на превозвача през 1985-а. 14 години по-късно се въвежда следващата, много по-различна ливрея, с пристигането на първия Боинг 777 във флота, която се запазва и до днес.

Първоначалния дизайн на окраската на Emirates от британското студио Negus and Negus, което е автор и на някои от ливреите на British Airways

Свързани теми

Предишна публикация
Официално: България Еър взима седем A220
Следваща публикация
Още един нов самолет за българската Fly2Sky
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

United и доматеният сок

Драматична развръзка на историята за доматения сок на борда на американската авиокомпания United Airlines. След…
Меню