Нов скандал с безплатни полети на Qatar за европейски чиновници

86 прочитания

Корупционния скандал в Европейската комисия продължава да се развива с пълна сила, като в последното му развитие бе разкрито, че топ-чиновник от Комисариата по транспорта е летял многократно безплатно с Qatar Airways, докато комисията преговаряше по договора за открито небе с Катар, съобщават няколко европейски издания.

Служителят е Хенрик Хололей, който е Генерален директор на дирекцията по транспорт и мобилност DG MOVE в Комисията от 2015-а година насам. Той е пътувал безплатно в бизнес класа с Катар Еъруейз най-малко девет пъти между 2015 и 2021. Подробностите съобщава изданието Politico, като се позовава на отговори на публични заявки за информация към европейската информационна система.

Шест от тези полети са се случили по време на преговорите по договора за открито небе между ЕС и Доха, а четири са били директно плати от катарското правителство или други страни, свързани с ръководството на държавата.

Корупционните практики се разследват от белгийската полиция и комисии на Европейския парламент, като досега са арестувани четирима настоящи или бивши членове на парламента за получаване на подкупи от различни държави, включително Катар.

Свързани теми

Предишна публикация
Луфтханза поръча още 15 А350
Следваща публикация
Белград предлага на Qatar Airways дял в Air Serbia
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Риск за 3700 работни места в Airbus

Европейският производител на самолети потвърди намерението си да съкрати или премести 3700 работни места заради…

Qatar ще лети до София с Боинг 787

За период от няколко седмици Qatar Airways ще изпълнява полетите по линията Доха-София-Букурещ със самолети…
Меню