Wizz сериозно се разширява в Румъния

185 прочитания

Нискоразходната авиокомпания възнамерява да се утвърди като лидер на румънския пазар

Унгарската нискоразходна авиокомпания Wizz Air базира 16-ти самолет в румънската столица на 10 ноември 2022-а, с което затвърди позициите си като водещ превозвач от Букурещ и през зимния сезон.

Това е първи от петте самолета, за които авиокомпанията съобщи през септември, които трябва да подсилят четирите й бази в Румъния. Междувременно Уиз консолизира позицията си и на най-голям оператор в страната с общо 36 базирани самолета там.

До края на годината броят на самолетите в базата на Уиз на летище Хенри Коанда /Отопени/ в Букурещ трябва да достигне 17, с което да се подкрепят още три нови дестинации до Атина, Прага и Ларнака от декември 2022-а.

Общо от румънската столица към момента Уиз оперира 68 маршрута до 21 страни в Европа и Близкия изток. В рамките на стратегията си за растеж се увеличават и честотите по линиите до Лондон, Рим, Милано, Барселона, Париж, Брюксел, Дортмунд, Айндховен, Мадрид и Тел Авив.

Това поредно разрастване на операциите на унгарския превозвач в Румъния стана възможно, след като през септември 2022-а най-голямата частна авиокомпания в страната, Blue Air, изпадна във финансови затруднения и временно прекрати полетите си.

Свързани теми

Предишна публикация
Собствениците на Blue Air са готови да предадат 75% от авиокомпанията на държавата
Следваща публикация
Cargolux поръчва 10 товарни Боинг 777-8F
185 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

WOW Air спря да лети

Нискобюджетната авиокомпания от Исландия обяви спиране на операции и отмени всички полети на 28 март…
Меню