Пътнически MD-82 катастрофира при кацане в Маями

831 прочитания

Самолетът на авиокомпания Red Air е бил с около 150 души на борда

Пътнически самолет McDonnel Douglas MD-82, пристигащ от Санто Доминго, е катастрофирал при кацане на летището в Маями следобед на 21 юни. Машината е съборила комуникационна антена и малка сграда в близост до пистата.

Самолетът на авиокомпания Red Air съобщил за потенциални проблеми с колесника непосредствено преди кацането. На борда е имало около 140 пътници и 11 души екипаж. Веднага след кацането машината се отклонила от пистата и се сблъскала с няколко обекта на земята, преди да спре окончателно в затревената площ между пистите и пътеките за рулиране.

Самолетът е цял след инцидента, но частично обгорял.

На видеото се вижда част от приземяването и точно мястото на окончателно спиране след катасрофалното кацане:

В резултат от сблъсъка е възникнал пожар в зоната на дясното полукрило, където се виждат и останки от комуникационната антена, в която се е ударил самолетът.

Вижда се също, че противопожарните екипи на летището вече са в района на пистата и пристигат при авариралия самолет веднага след спирането му, което и предотвратява възникването на по-сериозен пожар.

Всички пътници и членове на екипажа са евакуирани успешно и само малко хора са получили леки наранявания.

На второ видео се вижда и евакуацията на пътниците, част от които отново пренебрегват процедурите за безопасна евакуация и носят кабинния багаж със себе си.

 

Свързани теми

Предишна публикация
България Еър разширява код-шеър партньорството с Air Serbia
Следваща публикация
Българският товарен флот се увеличи с още два 737NG
831 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню