Norwegian спира всички далечни полети от Стокхолм и Копенхаген

33 прочитания

Лоу-кост превозвачът на къси и дълги разстояния Norwegian ще прекрати всички презокеански полети от Стокхолм и Копенхаген заради незадоволителни финансови резултати и проблеми с двигателите Ролс-Ройс на Боинг 787 Дриймлайнър.

Спирането ще засегне полетите до САЩ и Тайланд след края на зимния сезон. Норвежката столица Осло ще запази полетите до САЩ, но по-всяка вероятност ще изгуби тези до Тайланд.  Последните полети от двете столици ще се извършат на 29 март 2020. Осло-Бангкок също ще бъде отменен през лятото на 2020. Освободения капацитет ще се използва за увеличаване на презокеанските полети до Северна Америка от Испания, Великобритания и още от Париж и Рим.

Според мениджмънта на Norwegian скандинавските страни просто не са достатъчно голям пазар за дългите полети на авиокомпанията, а и тя продължава да изпитва затруднения с работата и поддръжката на двигателите на Ролс-Ройс в своя 787 флот.

Съобщението дойде седмица преди официалното встъпване в длъжност на новия Главен изпълнителен директор на Norwegian Якоб Шрам. Той трябва да продължи усилията за оздравяване и преструктуриране на губещата пари авиокомпания, която изпадна в сериозни финансови затруднения в края на летния сезон. Превозвачът успя да си осигури мостово кредитиране, с което да гарантира операции през зимния сезон, но все още не е излязъл в напълно зелената зона и отвъд притесненията от изпадане в несъстоятелност.

Свързани теми

Предишна публикация
Аерофлот планира 11 А350-900 до 2020
Следваща публикация
SAS получи първия си A350
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus съкращава 15000 души

Една трета от планираните съкращения са във Франция, съобщи АФП. Европейският производител се готви да…

Ryanair набира пилоти за София

Warsaw Aviation набира пилоти за B737 за полското подразделение на Ryanair Group, авиокомпания Buzz. Търсят…

Boeing се отказа от сделката с Embraer

Американската компания се оттегли от споразумението за съвместно производството на пътнически самолети за гражданската авиация…
Меню