Norwegian спира всички далечни полети от Стокхолм и Копенхаген

31 прочитания

Лоу-кост превозвачът на къси и дълги разстояния Norwegian ще прекрати всички презокеански полети от Стокхолм и Копенхаген заради незадоволителни финансови резултати и проблеми с двигателите Ролс-Ройс на Боинг 787 Дриймлайнър.

Спирането ще засегне полетите до САЩ и Тайланд след края на зимния сезон. Норвежката столица Осло ще запази полетите до САЩ, но по-всяка вероятност ще изгуби тези до Тайланд.  Последните полети от двете столици ще се извършат на 29 март 2020. Осло-Бангкок също ще бъде отменен през лятото на 2020. Освободения капацитет ще се използва за увеличаване на презокеанските полети до Северна Америка от Испания, Великобритания и още от Париж и Рим.

Според мениджмънта на Norwegian скандинавските страни просто не са достатъчно голям пазар за дългите полети на авиокомпанията, а и тя продължава да изпитва затруднения с работата и поддръжката на двигателите на Ролс-Ройс в своя 787 флот.

Съобщението дойде седмица преди официалното встъпване в длъжност на новия Главен изпълнителен директор на Norwegian Якоб Шрам. Той трябва да продължи усилията за оздравяване и преструктуриране на губещата пари авиокомпания, която изпадна в сериозни финансови затруднения в края на летния сезон. Превозвачът успя да си осигури мостово кредитиране, с което да гарантира операции през зимния сезон, но все още не е излязъл в напълно зелената зона и отвъд притесненията от изпадане в несъстоятелност.

Свързани теми

Предишна публикация
Аерофлот планира 11 А350-900 до 2020
Следваща публикация
SAS получи първия си A350
31 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

A321neo променя играта

Анализаторите са единодушни, че новият A321neo ще промени играта в много отношения, когато самолетът излезе…
Меню