Безпрецедентен ръст за полетите на Air Serbia до Русия

1K прочитания

Авиокомпанията е сред шепата европейски превозвачи, които още летят до там

Air Serbia продължава да записва значителен ръст в търсенето и резервациите за полетите й до Русия, след като авиокомпанията остана един от само шепата европейски превозвачи, които продължават да изпълняват полети до страната, след инвазията й в Украйна.

Най-голямото увеличение е на полетите до Москва, като всичките 18 полета по линията до 15 март са напълно продадени. Единични са останалите места на останалите полети до 1 април. И всичко това, независимо от удвояването на полетите до руската столица от сръбския оператор от 5 март, като ще се оперират по 15 ротации седмично.

Air Serbia дори реши да използва единственият си широкофюзелажен А330-200 по маршрута във всичките дни, в които той не е зает по линията до Ню Йорк.

Руските медии съобщават, че Air Serbia вече е поискала от регулатора Росавиация откриването на още честоти по линията до Москва, както и че авиокомпанията възнамерява да разшири флота си с допълнителни машини от миноритарния собственик Etihad Airways, за да поеме търсенето.

Руската страна вече се обърна към руските граждани, които искат да се приберат в страната, да го направят през Белград.

Аерофлот и всички останали руски авиокомпании прекратиха практически всичките си международни полети от 8 март, заради опасения от арестуване на флотът им от западни самолети, ако те кацнат извън страната, заради прекратените договори с лизингодателите и искането за репатрация.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Русия готви закон за забрана на връщането на западни самолети
Следваща публикация
Репатриране на самолети по време на криза: задача с повишена трудност
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

S7 Technics ще обслужва Boeing 737 Max

Новосибирската компания Сибир Техник, който работи под бранда S7 Technics стана първия руски оператор, одобрен…

Продава ли се Су-57?

Русия показа петото си поколение стелт Су-57 /известен като ПАК ФА, перспективен авиокомплекс за фронтова…
Меню