Безпрецедентен ръст за полетите на Air Serbia до Русия

1K прочитания

Авиокомпанията е сред шепата европейски превозвачи, които още летят до там

Air Serbia продължава да записва значителен ръст в търсенето и резервациите за полетите й до Русия, след като авиокомпанията остана един от само шепата европейски превозвачи, които продължават да изпълняват полети до страната, след инвазията й в Украйна.

Най-голямото увеличение е на полетите до Москва, като всичките 18 полета по линията до 15 март са напълно продадени. Единични са останалите места на останалите полети до 1 април. И всичко това, независимо от удвояването на полетите до руската столица от сръбския оператор от 5 март, като ще се оперират по 15 ротации седмично.

Air Serbia дори реши да използва единственият си широкофюзелажен А330-200 по маршрута във всичките дни, в които той не е зает по линията до Ню Йорк.

Руските медии съобщават, че Air Serbia вече е поискала от регулатора Росавиация откриването на още честоти по линията до Москва, както и че авиокомпанията възнамерява да разшири флота си с допълнителни машини от миноритарния собственик Etihad Airways, за да поеме търсенето.

Руската страна вече се обърна към руските граждани, които искат да се приберат в страната, да го направят през Белград.

Аерофлот и всички останали руски авиокомпании прекратиха практически всичките си международни полети от 8 март, заради опасения от арестуване на флотът им от западни самолети, ако те кацнат извън страната, заради прекратените договори с лизингодателите и искането за репатрация.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Русия готви закон за забрана на връщането на западни самолети
Следваща публикация
Репатриране на самолети по време на криза: задача с повишена трудност
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Аерофлот получи първия си А350-900

Airbus достави първия A350-900 на руската авиокомпания Аерофлот в Тулуза. Националният превозвач на Русия става…
Меню