Norwegian долита в Бразилия

107 прочитания

Презоеканският нискоразходен превозвач Norwegian ще се намеси на пазара между Великобритания и Бразилия от следващия сезон. За момента по тези маршрути оперират единствено авиокомпаниите от алианса One World – British Airways и LATAM Airlines Group.

Норвежката авиокомпания, която е най-големия интерконтинентален лоу-кост превозвач в Европа, е договорила правата за полети до Бразилия с местната агенция за гражданска авиация ANAC. Те ще изпълняват според правилата за „редовни международни полети, авиокарго и поща“ на ИКАО. Бразилската агенция е дала зелена светлина и на още два оператора – нискоразходната дъщерна компания на колумбийската Avianca – Avian, и на аржентинската Flybondi – да летят до Бразилия. Avian ще започне чартърни полети още през септември.

Въпреки че правата на Norwegian са за полети между Европа и Бразилия, авиокомпанията се очаква да стартира с полети от Лондон-Гетуик до Рио де Жанейро и Сао Пауло в началото на 2019.

Това е втора дестинация на превозвача на отдалечения континент, след като тази година започнаха 14-часовите нон-стоп полети между Лондон-Гетуик и Буенос Айрес, които се конкурират с линията между Лондон-Хийтроу и аржентинската столица на Бритиш Еъруейз.

снимка: Norwegian

Свързани теми

Предишна публикация
Китайски хидроплан с надежда за доставки през 2022
Следваща публикация
Qatar увеличава капацитета до София и Източна Европа
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню