61 позитивни за COVID-19 от 600 пътници на два полета от Южна Африка за Амстердам

281 прочитания

Холандските власти съобщиха за 61 случая на Covid-19 сред пътниците на два полета на KLM от Южна Африка, които са пристигнали на 25 ноември в Амстердам. В двата самолета е имало общо малко над 600 пътници, като се е наложило задържането им за часове на летището в Амстердам, докато не бъдат тествани всички и взети съответните решения от холандските здравни власти.

Опасенията  идват от съобщенията за нов щам на вируса, който е засечен първо в няколко страни от южна Африка, което предизвика забраната на пристигащи полети от там до много точки в Европа и Северна Америка. Новият вариант на вируса се разпространява още по-бързо и лесно от Делта-варианта и засега не е ясна резистентността му към съществуващите ваксини.

Холандското правителство междувременно беше забранило всякакви пътувания до/от Южна Африка, Зимбабве, Ангола, Намибия, Ботсвана и Мадагаскар. Всички пътници от двата последни полета на KLM, които са излетели преди издаването на забраната, ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Пътниците се оплакаха, че са били държани часове на летище Скипхол, докато властите проведат тестовете и решат какво да правят след това.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair B737 срещу ято птици в Болоня
Следваща публикация
A340 се приземи в Антарктида
281 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню