Боинг отваря нови линии за карго-конверсия на Б737

90 прочитания

Боинг ще открие три нови производствени линии за конвертиране на пътнически Боинг 737-800 в товарни, заради огромния ръст в търсенето на този модел самолети.

Първата нова линия ще е разположена в Центъра за ремонт и сервизиране на американския производител на летище Гетуик, край Лондон, която ще заработи още през следващата 2022-а година. Останалите две линии ще бъдат разположени на територията на KF Aerospace в Kelowna, Канада.

По-рано през годината Боинг обяви разкриването на допълнителен капацитет за конвертиране на Б737 на още няколко места, включително и трета производствена линия в GAMECO – производствената компания на американския гигант в Гуанжоу, Китай, както и договор с нов доставчик от Коста Рика.

С откриването на новия капацитет Боинг ще разполага със собствени производствени мощности за конвертиране на Б737 на три континента – Северна Америка, Европа и Азия.

Според анализите на компанията, през следващите 20 години ще са необходими над 1720 конверсии, за да се задоволи търсенето. От тях, над 1200 ще бъдат стандартни изпълнения, като над 20% от търсенето на такива ще е за европейски клиенти на компанията, а около 30% за северно и латиноамерикански.

Междувременно още един клиент поръча 11 конвертирани Б737-800BCF – исландската Icelease, като тя ще бъде и първия клиент на новата линия в Гетуик. Част от тези самолети ще са за авиокомпанията Bluebird Nordic, която поръча общо 20 конвертирани Б737-800.

Свързани теми

Предишна публикация
61 позитивни за COVID-19 от 600 пътници на два полета от Южна Африка за Амстердам
Следваща публикация
57 млн. пасажери са минали през морските летища за 15 години концесия
90 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair получи първият си 737 MAX

Първият Боинг 737 МАХ за най-големия европейски нискоразходен превозвач беше предаден на официална церемония в…

Лятото на пилотското недоволство

Европейските авиокомпании се изправят отново пред предизвикателства насред сезона на отпуските и активното пътуване. Наред…
Меню