Боинг отваря нови линии за карго-конверсия на Б737

90 прочитания

Боинг ще открие три нови производствени линии за конвертиране на пътнически Боинг 737-800 в товарни, заради огромния ръст в търсенето на този модел самолети.

Първата нова линия ще е разположена в Центъра за ремонт и сервизиране на американския производител на летище Гетуик, край Лондон, която ще заработи още през следващата 2022-а година. Останалите две линии ще бъдат разположени на територията на KF Aerospace в Kelowna, Канада.

По-рано през годината Боинг обяви разкриването на допълнителен капацитет за конвертиране на Б737 на още няколко места, включително и трета производствена линия в GAMECO – производствената компания на американския гигант в Гуанжоу, Китай, както и договор с нов доставчик от Коста Рика.

С откриването на новия капацитет Боинг ще разполага със собствени производствени мощности за конвертиране на Б737 на три континента – Северна Америка, Европа и Азия.

Според анализите на компанията, през следващите 20 години ще са необходими над 1720 конверсии, за да се задоволи търсенето. От тях, над 1200 ще бъдат стандартни изпълнения, като над 20% от търсенето на такива ще е за европейски клиенти на компанията, а около 30% за северно и латиноамерикански.

Междувременно още един клиент поръча 11 конвертирани Б737-800BCF – исландската Icelease, като тя ще бъде и първия клиент на новата линия в Гетуик. Част от тези самолети ще са за авиокомпанията Bluebird Nordic, която поръча общо 20 конвертирани Б737-800.

Свързани теми

Предишна публикация
61 позитивни за COVID-19 от 600 пътници на два полета от Южна Африка за Амстердам
Следваща публикация
57 млн. пасажери са минали през морските летища за 15 години концесия
90 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Лоукост експанзията в Кавказ

Главният търговски директор на Ryanair Дейвид О’Брайън обяви на 21 август, че авиокомпанията смята да…

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…
Меню