50+ полета с ваксини от DHL и продължават

69 прочитания

Европейският лидер в спедиторските услуги DHL Deutche Post изпълни над 50 полета с ваксини срещу Ковид-19 от Коледа насам и тепърва ще засилва доставките.

Сред дестинациите за първите доставки на ваксината са Австрия, България, Хърватия, Гърция, Финландия, Италия, Литва, Норвегия, Румъния, Швеция и Сърбия. В някои от страните доставките от DHL Express са нееднократни и ще продължават през следващите месеци.

Мрежата на DHL е фокусирана в Европа, но се простира в над 60 държави и територии, а авиокомпанията European Air Transport разполага с над 100 собствени самолета и още толкова от нейните партньори. Още от началото на пандемията германският оператор показа, че е перфектно подготвен да оказва незаменима логистична подкрепа в борбата срещу вируса не само в Европа, но и отвъд пределите на континента.

Airbus A300 е основната работна машина във флота на DHL Express по натоварените карго-трасета в Европа

От началото на годината полетите, с които се доставят количества от ваксините на двата одобрени в Европа производителя са ежедневни, като DHL очаква логистичната операция тепърва да набира скорост.

Конвертираните Боинг 757 са най-многобройните във флота на European Air Transport – EAT, базирана в Лайпциг, Германия

За компанията работят над 9000 специалисти, които съдействат на медицинските организации и правителствата от началото на кризата в доставките на специализирано защитно оборудване, фармацевтични препарати, проби, а сега и самите ваксини. В портфолиото от корпоративни клиенти на DHL влизат над 1500 фармацевти, 20+ лаборатории за клинични изпитания, 100+ сертифицирани медицински лаборатории, 160+ сертифицирани складове за лекарства и медицинско оборудване, 15+ доставчици на фармакологични суровини, 135+ склада за експресна доставка на лекарствени продукти.

DHL има разработена стратегия, която вече прилага, за активно участие в доставките на над 10 милиарда ваксини по целия свят в следващите 2 години, през които ще осигури глобално покритие на услугите си и ще достави над 200 хиляди палета, 15 милиона специализирани контейнери за съхранение при ултраниска температура и общо над 15 хиляди полета, които ще осигурят тази логистична операция.

DHL лети и с над 20 товарни Боинг 777, оперирани от партньорски авиокомпании като Kalitta Air /на снимката/, AeroLogic и Southern Air

Свързани теми

Предишна публикация
DeHavilland спира производството на Q400
Следваща публикация
EGO Airways стартира работа в Италия до края на март
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Южна Корея ще получи още 4 F-35A

С допълнителната доставка броят на самолетите от този тип на Корейския полуостров се увеличава до…

Багажът на самоход

Помните ли Багажа на крачета, герой на Тери Пратчет от Света на диска? Съндъкът, който…
Меню