50+ полета с ваксини от DHL и продължават

69 прочитания

Европейският лидер в спедиторските услуги DHL Deutche Post изпълни над 50 полета с ваксини срещу Ковид-19 от Коледа насам и тепърва ще засилва доставките.

Сред дестинациите за първите доставки на ваксината са Австрия, България, Хърватия, Гърция, Финландия, Италия, Литва, Норвегия, Румъния, Швеция и Сърбия. В някои от страните доставките от DHL Express са нееднократни и ще продължават през следващите месеци.

Мрежата на DHL е фокусирана в Европа, но се простира в над 60 държави и територии, а авиокомпанията European Air Transport разполага с над 100 собствени самолета и още толкова от нейните партньори. Още от началото на пандемията германският оператор показа, че е перфектно подготвен да оказва незаменима логистична подкрепа в борбата срещу вируса не само в Европа, но и отвъд пределите на континента.

Airbus A300 е основната работна машина във флота на DHL Express по натоварените карго-трасета в Европа

От началото на годината полетите, с които се доставят количества от ваксините на двата одобрени в Европа производителя са ежедневни, като DHL очаква логистичната операция тепърва да набира скорост.

Конвертираните Боинг 757 са най-многобройните във флота на European Air Transport – EAT, базирана в Лайпциг, Германия

За компанията работят над 9000 специалисти, които съдействат на медицинските организации и правителствата от началото на кризата в доставките на специализирано защитно оборудване, фармацевтични препарати, проби, а сега и самите ваксини. В портфолиото от корпоративни клиенти на DHL влизат над 1500 фармацевти, 20+ лаборатории за клинични изпитания, 100+ сертифицирани медицински лаборатории, 160+ сертифицирани складове за лекарства и медицинско оборудване, 15+ доставчици на фармакологични суровини, 135+ склада за експресна доставка на лекарствени продукти.

DHL има разработена стратегия, която вече прилага, за активно участие в доставките на над 10 милиарда ваксини по целия свят в следващите 2 години, през които ще осигури глобално покритие на услугите си и ще достави над 200 хиляди палета, 15 милиона специализирани контейнери за съхранение при ултраниска температура и общо над 15 хиляди полета, които ще осигурят тази логистична операция.

DHL лети и с над 20 товарни Боинг 777, оперирани от партньорски авиокомпании като Kalitta Air /на снимката/, AeroLogic и Southern Air

Свързани теми

Предишна публикация
DeHavilland спира производството на Q400
Следваща публикация
EGO Airways стартира работа в Италия до края на март
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню