Atlantic Aviation Group придобива Lufthansa Technik в Ирландия

221 прочитания

Това е най-голямата сделка в MRO сектора в Европа

Ирландското звено на една от най-големите компании за поддръжка, ремонт и сервизиране на самолети /MRO/, Lufthansa Technik, преминава в ръцете на конкурентната Atlantic Aviation Group (AAG), базирана в Шанън, Ирландия.

В официално съобщение на Луфтханза Техник се казва, че в резултат от сделката са застрашени над 180 работни места, но в същото време ще се запазят останалите 300 служители на компанията. Подразделението на LHT в Ирландия попадна под ударите на пандемията и загуби голяма част от бизнеса си на острова, което доведе и до преразглеждане на цялостната политика и операциите на компанията.

Хангарите на Луфтханза Техник в Шанън

Сделката се очакваше от няколко месеца насам, когато AAG съобщи, че предстои да разшири бизнеса си в най-голямата база в Шанън. Според нея, придобиването на конкурентната компания ще допринесе за по-доброто позициониране на групата в откриващите се нови възможности на пост-пандемичния авиационен пазар. В резултат AAG ще разполага с над 800 служители в двете си бази – Шанън, Ирландия и Бриз Нортън във Великобритания.

Сделката ще направи AAG най-голямата MRO компания в Ирландия и един от най-големите независими играчи в този сектор в Европа.

В Шанън се намира и един от основните тренинг центрове на Lufthansa Technik

Главният изпълнителен директор на Lufthansa Technik Ирландия Пат Шайн заяви, че „сделката е реализирана в резултат от силно негативния ефект от пандемията върху бизнеса и наложеното от това стратегическо преразглеждане на приоритетите на компанията за в бъдеще.“

Засега не е ясна съдбата на Lufthansa Technik Aviation Training Academy, също базирана в Шанън, която е дъщерно дружество на погълнатата компания.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz ще порасне 4 пъти в следващите 10 години, Варади
Следваща публикация
Специална ливрея за новата ITA
221 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Qatar Air ще купи дял в IndiGo

Авиокомпанията от Доха потвърди интереса си към част от най-голямата авиокомпания от Индия и ще…
Меню