Atlantic Aviation Group придобива Lufthansa Technik в Ирландия

222 прочитания

Това е най-голямата сделка в MRO сектора в Европа

Ирландското звено на една от най-големите компании за поддръжка, ремонт и сервизиране на самолети /MRO/, Lufthansa Technik, преминава в ръцете на конкурентната Atlantic Aviation Group (AAG), базирана в Шанън, Ирландия.

В официално съобщение на Луфтханза Техник се казва, че в резултат от сделката са застрашени над 180 работни места, но в същото време ще се запазят останалите 300 служители на компанията. Подразделението на LHT в Ирландия попадна под ударите на пандемията и загуби голяма част от бизнеса си на острова, което доведе и до преразглеждане на цялостната политика и операциите на компанията.

Хангарите на Луфтханза Техник в Шанън

Сделката се очакваше от няколко месеца насам, когато AAG съобщи, че предстои да разшири бизнеса си в най-голямата база в Шанън. Според нея, придобиването на конкурентната компания ще допринесе за по-доброто позициониране на групата в откриващите се нови възможности на пост-пандемичния авиационен пазар. В резултат AAG ще разполага с над 800 служители в двете си бази – Шанън, Ирландия и Бриз Нортън във Великобритания.

Сделката ще направи AAG най-голямата MRO компания в Ирландия и един от най-големите независими играчи в този сектор в Европа.

В Шанън се намира и един от основните тренинг центрове на Lufthansa Technik

Главният изпълнителен директор на Lufthansa Technik Ирландия Пат Шайн заяви, че „сделката е реализирана в резултат от силно негативния ефект от пандемията върху бизнеса и наложеното от това стратегическо преразглеждане на приоритетите на компанията за в бъдеще.“

Засега не е ясна съдбата на Lufthansa Technik Aviation Training Academy, също базирана в Шанън, която е дъщерно дружество на погълнатата компания.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz ще порасне 4 пъти в следващите 10 години, Варади
Следваща публикация
Специална ливрея за новата ITA
222 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първа поръчка за ACH160

Airbus Helicopters подписа първата поръчка за 4 хеликоптера ACH160 с клиент от Северна Америка, чието…

Rotorcraft поръча 10 хеликоптера VRT500

Ростех ще достави 10 леки хеликоптери VRT500 за скандинавските страни, след като руската корпорация подписа…

Aegеan готви сделка за 5,5 млрд

Най-голямата авиокомпания в Гърция, Aegеan Airlines, която замени фалиралия национален превозвач Olympic Air планира да поръча…
Меню