747-8 на UPS се запали и приземи аварийно в Хонг Конг

171 прочитания

Един от двигателите на товарния Боинг 747-8 на американската авиокомпания се е запалил малко след излитане.

Товарен Боинг 747-8 на американския гигант UPS кацна аварийно на летището в Хонг Конг след пожарен в един от двигателите на четиримоторната машина.

Сравнително новият Боинг с регистрация N624UP излетял от Хонг Конг по обяд за полет до Дубай, като минути по-късно екипажът получил предупредителна сигнализация в кабината за прекалено висока температура в един от двигателите.

Самолетът изпълнявал процедурата по отлитане от летището на Хонг Конг, когато в кулата забелязали, че екипажът предприема маневра за връщане към аеоропорта. Веднага след това е получено искане от екипажа за аварийно кацане, което е изпълнено незабавно.

 

Екипажът прекратил изкачването и се върнал за кацане на същата северна полоса, от която излетял 15 минути по-рано. Междувременно компоненти в единият от външните двигатели се запалили, заради прегряването, и свиканите аварийни екипи на земята потушили пожара със специална пяна.

Няма пострадали.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus официално потвърди товарна версия на А350
Следваща публикация
Airbus вече произвежда и А350 в Китай
171 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Спират полетите със 737 MAX

(последно обновяване: 12.03 – 11:00ч) Няколко държави и авиокомпании спряха всички полети със самолетите от…

Нови съкращения в Airbus през лятото

Висококвалифицирани специалисти от аерокосмическия сектор по света са принудени да приемат неквалифицирана работа, докато големите…
Меню