Airbus планира да произвежда 64 броя A320neo месечно през 2023 г.

127 прочитания

Европейският производител Airbus обяви агресивен план да повиши значително темпа на производство на своето семейство тяснофюзелажни лайнери A320neo. Компанията заяви, че през второто тримесечие на 2023 г. ще сглобява по 64 броя от типа.

От Airbus са информирали подизпълнителите си да се готвят за подобен темп на производство, като решението е твърдо. В момента четирите линии за крайно сглобяване на машини от семейството A320 сглобяват по 40 самолета месечно. До края на годината това число ще се повиши до 45.

Преди пандемията Airbus планираше да сглобява по 63 броя A320 в средата на 2021 г. План, който логично не се сбъдна.

Сега от самолетостроителя имат още по-смели планове, като смятат, че ако пазара позволи, в първото тримесечие на 2024 г. могат да се сглобяват по 70 машини, а през 2025 г. дори по 75.

От Airbus, обаче далеч не са толкова уверени при широкофюзелажните машини. За A350 бе обявено, че през есента на 2022 г. е възможно темпът на сглобяване да нарасне от пет на шест машини месечно. При A330 не се планира промяна в обозримо бъдеще и все така ще се сглобяват по два самолета всеки месец.

Най-малкият член на портфолиото на Airbus A220 ще се произвежда в шест броя всеки месец от 2022 г. В момента темпът е пет самолета месечно. В компанията са оптимисти са машината и очакват, че към средата на десетилетието може да се произвеждат по 14 машини всеки месец.

Airbus виждат възстановяване на цивилния трафик до нивата му от преди пандемията някъде в периода 2023 – 2025 г., като възстановяването ще е различно в различните части на света.

Свързани теми

Предишна публикация
United Airlines купува свръхзвукови пътнически самолети
Следваща публикация
Dassault за избра Rolls-Royce за Falcon 10X
127 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

Airbus търси нови пазари с A380plus

Европейският консорциум изпревари всички и обяви още преди началото на най-голямото авиоизложение за годината, Бурже…
Меню