A321LR на Titan Airways с аварийно кацане, заради липсващи прозорци

1K прочитания

Самолетът, излетял от Лондон - Станстед, се връща заради "сериозен шум в кабината".

Полет на британската чартърна авиокомпания Titan Airways от 4 октомври 2023 между Лондон-Станстед и Орландо, Флорида съм самолет А321LR е принуден да се върне на лондонското летище след неочакван и куриозен проблем, съобщава The Air Current.

Малко след достигане на 10 000 фута височина при изкачване, екипажът забелязва значително увеличаване на шума в кабината. Следвайки стандартните процедури в такава ситуация те решават да се върнат на летище Станстед, където е установен шокиращ проблем.

Според първоначалния доклад на британската агенция за авиационна безопасност, след кацането на летището е установено, че на Еърбъс му липсват няколко прозореца, а още няколко са били разкачени от фюзелажа. В документа не се прецизира точния брой и местоположение на липсващите и повредените прозорци. Освен това, подробната инспекция на самолета след кацането установява и щети по лявата част на хоризонталния стабилизатор.

Въпреки опасната ситуация няма пострадали пътници или членове на екипажа. Не се спекулира и потенциалните причини, довели до опасната ситуация, която британските власти са класифицирали като „авиационен инцидент“.

Така изглеждат А321 летящи за британското правителство

Въпросният Еърбъс А321LR е версията на самолета с удължен обсег на полета и регистрация G-OATW /на снимката горе/, доставен на Titan Airways през март 2021 година. Преди включването му във флота на авиокомпанията машината е работела за британското правителство с регистрация G-GBNI и опашка с британския флаг.

Засега не се споменява и коя е компанията, отговаряла за техническата поддръжка на самолета в Лондон.

Свързани теми

Предишна публикация
Първият F-16 Block 70 за Словакия изпълни първи полет
Следваща публикация
Бизнес-джет и Цесна се сблъскаха в полет над летище в Хюстън
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair си оставя вратичка за Airbus

Седмиците след Великденската ваканция ще са решаващи за летния график според Райънер. Лоукост авиокомпанията има…
Меню