РВД няма да набира ръководители на полети тази година

453 прочитания

БУЛАТСА ще възобнови приема, след като се завърне позитивния тренд в развитието на сектора

Поради настъпилата рязка промяна във въздушния трафик, вследствие пандемията от COVID-19, ДП „РВД” преустановява набирането на ръководители на полети до 2022 г, съобщиха от предприятието.

„Авиационният сектор е един от най-силно засегнатите от кризата и след въведените от държавите противоепидемични мерки трафикът стигна до безпрецедентно ниски нива, като спадът спрямо 2019 г. е с почти 88 %.

По първоначални прогнози очакванията бяха за плавно възстановяване през лятото на 2020 г. до минус 50%, а в края на годината да се достигне до минус 20%. Реално отчетените стойности обаче бяха минус 58% спрямо 2019 г.”, се казва в съобщението на БУЛАТСА.

Последната прогноза за възстановяване на авиационния сектор в Европа е за плавно покачване на въздушния трафик през следващите четири години. Очакванията за евентуално достигане на нивата от 2019 г. са едва за 2025 г.

Отчитайки тежката икономическа ситуация в авиационния сектор БУЛАТСА преразгледа своите планове за подбор и обучение на ръководители на полети и взе решение да преустанови временно приема на кандидати за професията.

„Подалите документи за участие в подбора за тази година ще трябва да кандидатстват отново и да отговарят на изискванията спрямо момента на обявяване на нова сесия.”, казват от предприятието.

По първоначални планове на БУЛАТСА, възобновяването на кампанията за набиране на нови кандидати за ръководители на полети се очаква да бъде след първото тримесечие на 2022 г., но решенията в тази връзка ще бъдат взети след отчитане на актуалната ситуация.

Свързани теми

Предишна публикация
„България еър” възстановява полетите до Израел
Следваща публикация
Нови 3 маршрута от София до Гърция с Wizz
453 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню