Пилотите на Air France приеха намаление на заплатите

21 прочитания

Синдикатът SNPL в Air France и авиокомпанията договориха 20-40% намаление на заплатите за 2г.

Най-големи са намаленията при инструкторите.

Миналото лято авиокомпанията съкрати 10% от пилотите със съгласието на профсъюза.

„Съзнавайки тежестта на кризата и необходимостта от участие на служителите, наред с държавата, пилотите на Air France-Transavia отново демонстрираха привързаността към компанията и усилията, на които са готови, за да може тя да се възстанови по-бързо“, каза Гийом Жеста, президент на SNPL в Air France.

След втория локдаун в средата на декември, по време на който вътрешният и европейският трафик на Air France паднаха до много ниски нива, авиокомпанията записа ръст на търсенето за празниците в края на годината, каза директорката на Air France Ан Ан Ригел в интервю за La Tribune от 21 януари.

След отпадане на локдауна на 10 декември 2020г. резервациите по вътрешните полети във Франция се увеличи четирикратно и стигна 55% от нивата за периода през 2019г. Повишения в трафика за периода имаше и към Карибските острови и Индийския океан, както и за Дубай, но среднодългите дестинации в Европа останаха слаби заради ограничителните мерки в другите страни.

При дългите полети приходите на Air France са водени от каргото, както става от началото на пандемията.

Както България, така и Франция не окуражават гражданите си да пътуват в чужбина. От 24 януари бе въведено е изискване за задължителен PCR тест за пристигащите пътници и в двете страни.

Има тревога за наличността на тестове преди пътуване по международни полети към Франция, каза Ан Ригел. „Очакваме да научим какви мерки ще се вземат за пътуванията в Шенген, които също може да забавят вътрешноевропейския трафик“.

 

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
KLM се споразумя да не спира полетите
Следваща публикация
IAG купува испанската Air Europa на половин цена
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

BER може да отвори през 2020

Операторът на берлинското летище Бранденбург потвърди готовност да завърши мегапроекта догодина. В отчета си за…

И британската Flybe фалира

Flybe фалира, след като преговорите с правителството за 100 милиона паунда финансова помощ се провалиха,…
Меню