Пилотите на Air France приеха намаление на заплатите

17 прочитания

Синдикатът SNPL в Air France и авиокомпанията договориха 20-40% намаление на заплатите за 2г.

Най-големи са намаленията при инструкторите.

Миналото лято авиокомпанията съкрати 10% от пилотите със съгласието на профсъюза.

„Съзнавайки тежестта на кризата и необходимостта от участие на служителите, наред с държавата, пилотите на Air France-Transavia отново демонстрираха привързаността към компанията и усилията, на които са готови, за да може тя да се възстанови по-бързо“, каза Гийом Жеста, президент на SNPL в Air France.

След втория локдаун в средата на декември, по време на който вътрешният и европейският трафик на Air France паднаха до много ниски нива, авиокомпанията записа ръст на търсенето за празниците в края на годината, каза директорката на Air France Ан Ан Ригел в интервю за La Tribune от 21 януари.

След отпадане на локдауна на 10 декември 2020г. резервациите по вътрешните полети във Франция се увеличи четирикратно и стигна 55% от нивата за периода през 2019г. Повишения в трафика за периода имаше и към Карибските острови и Индийския океан, както и за Дубай, но среднодългите дестинации в Европа останаха слаби заради ограничителните мерки в другите страни.

При дългите полети приходите на Air France са водени от каргото, както става от началото на пандемията.

Както България, така и Франция не окуражават гражданите си да пътуват в чужбина. От 24 януари бе въведено е изискване за задължителен PCR тест за пристигащите пътници и в двете страни.

Има тревога за наличността на тестове преди пътуване по международни полети към Франция, каза Ан Ригел. „Очакваме да научим какви мерки ще се вземат за пътуванията в Шенген, които също може да забавят вътрешноевропейския трафик“.

 

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish подновява полетите до Варна от февруари
Следваща публикация
ЕС предвижда облекчения на правилата за слотовете
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сглобиха последния Airbus A380

Европейският самолетостроителен консорциум приключи сглобяването на фюзелажа на последния Airbus A380 от серийното производство на…
Меню