И САЩ въвеждат задължителни PCR тестове за пристигащи

40 прочитания

Изискването за представяне на негативен резултат от PCR тест за влизане на територията на САЩ се въвежда от 26 януари.

САЩ въвеждат изискване за представяне на негативен резултат от PCR тест за Ковид-19 от всички чуждестранни граждани, които възнамеряват да пристигнат на територията на федерацията. Новата регулация влиза в сила от 26 януари в опит да се даде възможност на авиокомпаниите да подновят част от международните си полети, над 90% от които са замразени.

Въвеждането на ограничението е подкрепено от Центъра за контрол над заболяванията и ще се контролира от американската здравна агенция. То предвижда всички пътуващи за САЩ да представят писмен резултат от тест, който е извършен в рамките на 72 часа преди пътуването. Документът ще се изисква още преди качването в самолета на летището в изходящата точка на пътуването.

От 28 декември федералното правителство въведе изискване за представяне на негативен резултат от тестване за всички пристигащи от Великобритания, заради открития там нов и по-заразен щам на вируса.

Новата разпоредба по всяка вероятност ще замени старото изискване забраняващо туристическите пътувания до САЩ за всички граждани на 28-те страни от Европейския съюз и още над 50 държави.

За авиокомпаниите изпълняващи транс-атлантически полети това може и да донесе глътка въздух, тъй като полетите по тези линии са драматично ограничени още от април 2020, а бяха едни от най-печелившите за превозвачите.

Свързани теми

Предишна публикация
DeHavilland спира производството на Q400
Следваща публикация
Airbus доставиха 566 самолета през 2020 г.
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню