Продават се два френски правителствени А340

315 прочитания

Френското правителство е обявило публичен търг за два от доскоро основните самолети във флота за специализиран ВИП транспорт. Машините са Еърбъс А340-200 и са обявени за продажба с наддаване на 22 декември 2020.

Началната цена за всяка от машините е само EUR 80 000, въпреки че самолетите са на по 25 години и в отлично състояние по документи. Те са едни от първите серийно произведени от този тип, като единият е със сериен номер 75, а другият 81. И двата са доставени на френското министерство на отбраната през февруари 1995 и са натрупали между 65 000 и 70 000 летателни часа.

F-RAJA и F-RAJB са използвани за специални мисии, вариращи от превозване на официални делегации на най-високо ниво с френски официални лица, до транспортиране на военнослужещи и оборудване за задграничните мисии на френската армия и ВВС.

Старите А340 в специалния флот са заменени от по-нови и икономични А330, като официалния правителствен самолет на републиката /на снимката/

Свързани теми

Предишна публикация
Руски пилоти разследвани за „пенис в небето“ в подкрепа на футболист
Следваща публикация
Etihad спира полетите до Белград. Делът му в Air Serbia под въпрос
315 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новите униформи на Turkish

Тази година Turkish Airlines има поводи да празнува. Компанията отбелязва 85-ата годишнина от създаването и…

Latecoere мина под американски флаг

Френският производител на самолетно оборудване, Latecoere, наследник на легендарната Aeropostale, мина под американски флаг, съобщиха…
Меню