Qatar представи 777 в ливреята за Световното през 2022

275 прочитания


Boeing 777-300ER A7-BEB е първия от седемте самолета на Qatar Airways в цветовете на турнира, който ще започне на 21 ноември 2022г в Катар и представянето му отбелязва партньорството на авиокомпанията с FIFA.

Следващият самолет в новата ливрея ще бъде A7-ALL, Airbus A350-900.

Boeing 777-300ER започна полети между Доха, градът-домакин на Световното по футбол и Цюрих, седалището на организацията.

Авиокомпанията и летище Хамад, официални партньори на FIFA за първенството, вече обявиха разширението на програмите си.

Проектът за разширение на летището ще увеличи капацитета му до над 58 милиона пътници годишно до 2022г.

125 дестинации напролет

Qatar Airways обяви, че ще възстанови мрежата си до 125 летища по света до края на март 2021г, включително 20 в Африка, 11 в Америка, 42 в Азиатско-Тихоокеанския регион, 38 в Европа и 15 в Близкия изток.

След като поднови маршрутите до Алжир, Киев, Маями, Пукет, Сейшелските острови, Тбилиси и Варшава в началото на ноември, авиокопанията пуска 3 седмични полета до Абуджа, Нигерия от 27 ноември с Boeing 787 Dreamliner. Нигерийските полети се подновяват след като страната отвори отново за самолетите на Air France, KLM, Lufthansa и Qatar, спирани преди това заради пандемията.

От 15 декември Qatar започва кодшеър с Air Canada за полетите Доха-Торонто. Qatar обяви и лоялна програма за студенти Student Club.

През октомври София стана стотната дестинация във възстановяващата се мрежа с трите седмични полета през Букурещ с А320. От 2 март 2020г. Bulgaria Air и Qatar имат договор за codeshare. Полетите на катарския превозвач до България бавно се възстановяват, като остават далеч от предпандемичните нива от 14 седмично в края на февруари 2020г.

От ноември Qatar стартира и програмата си за въглероден офсет в партньорство с IATA за намаляване на емисиите. При покупка на билета, пътниците могат да изберат „неутрализират“ вългеродните емисии на полета си като подкрепят с въглеродни кредити вятърната ферма във Фатанпур, Индия с 54 турбини с капацитет 108 MW.

Снимка: Qatar Airways Boeing 777

Qatar получи през септември 2 милиарда щатски долара държавна помощ заради последиците от пандемията.

Свързани теми

Предишна публикация
Qantas ще иска от пътниците да се ваксинират, за да ги качи на борда
Следваща публикация
American първа ще лети отново с МАХ
275 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню