Airbus няма да намалява повече производството

8 прочитания
След като Франция обяви на 9 юни новия си план за подкрепа на аерокосмическия сектор за 15 милиарда евро, Airbus „ще направи всичко възможно, за да запазим компанията и филиалите й” каза директорът Гийом Фори.

 


Планът е силен, адаптиран към предизвикателствата, той ще ни позволи да заглушим последиците в краткосрочен план, каза още Фори.

Airbus намали с една трета капацитета си за производство на самолети в началото на април заради пандемията и сега изключва нови корекции в производството.

„Казах, че през юни евентуално ще направим нови корекции. Сега сме в почти същата ситуация и няма основание да променяме през юни това, което обявихме през април”,  каза за АФП Фори.

„За А320 правим от 60 самолета на месец само 40 и запазваме тази прогноза”.

Очакванията за подновяване на вътрешните полети във Франция и през втората половина на годината на международния трафик се потвърдиха.

„Ако има твърде голямо забавяне на рестарта на полетите, авиокомпаниите ще се окажат в още по-тежко положение от днес и ще се върнат при пак нас. Тогава ще трябва да видим какво да правим”, каза Фори.

В началото на юни директорът на Qatar Акбар Ал Бакър поиска в интервю за Bloomberg двата производителя, Airbus и Boeing да вземат мерки, за да няма повече откази на поръчки и обясни, че преговаря с двете компании.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing ще продължи да произвежда 747
Следваща публикация
Съкращения в Rolls-Royce, затварят заводи
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus представи Maveric

Двуметровият модел с дължина, 3,2 м ширина и площ от 2,25 кв м, Maveric е…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…

Airbus разследван в САЩ

Европейският производител Airbus се оказа обект на съдебна процедура, започната от прокуратурата в САЩ. Airbus…
Меню