EasyJet планира 25% капацитет до април

22 прочитания

easyJet загуби надежда за връщане на зимните полети в Европа и насочи вниманието си към ликвидността и полетите догодина, по-точно към началото на април и Великденските празници.

Британският лоукост поиска помощ от правителството след като предупреди за първата годишна загуба от над 800 милиона паунда за годината.

easyJet очаква да лети с 25% от капацитета си догодина.

Въпреки че в съобщението не се говори за допълнителна помощ, Skynews твърди, че авиокомпанията са поискали още подкрепа.

Пътниците резервират билетите си в последния момент и търсенето на дестинации се променя бързо, съобщава easyJet.

За последното тримесечие, приключило на 30 септември 2020 easyJet превози над 9 милиона пътници при повишени мерки за сигурност и летя с до 38% капацитет, а от сега до април 2021г планира 25% капацитет. Ryanair планира да лети с 40% от капацитета си през октомври.

След като приземи целия си флот на 30 март 2020г. заради локдауна във Великобритания, easyJet започна преструктуриране и събра 2,4 милиарда паунда от началото на пандемията. Получи заем от 600 милиона паунда от държавата, съкрати 4500 работни места, продаде самолети за 608 милиона паунда и събра от акционерите още 419 милиона.

Въпреки това директорът Йохан Лундгрен каза, че „авиацията продължава да е изправена пред най-голяма заплаха в историята и британското правителство трябва да засили пакета мерки, за да осигури на авиокомпаниите възможност да подкрепят възстановяването, когато започне”.

Според ББС „авиокомпанията е отворена за всякакви възможности“.

Индустрията е заплашена от фалити в близките месеци, предупреди директорът на IATA Александър де Жуниак на 6 октомври 2020г и настоя правителствата „да участват активно в подкрепа на финансите в целия сектор по време на тези невъобразино тежки времена”.

Международният съвет на летищата и IATA отново настояха за тестване на пътниците като алтернатива на карантинните мерки.

Свързани теми

Предишна публикация
Италия създаде Alitalia Ita, наследник на Alitalia
Следваща публикация
7 авиокомпании от САЩ искат по $7 милиарда помощ
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria полита на Superjet

Словенската Adria Airways възнамерява да поръча общо 12 самолета Сухой Суперджет 100, които да заменят…
Меню