EasyJet планира 25% капацитет до април

23 прочитания

easyJet загуби надежда за връщане на зимните полети в Европа и насочи вниманието си към ликвидността и полетите догодина, по-точно към началото на април и Великденските празници.

Британският лоукост поиска помощ от правителството след като предупреди за първата годишна загуба от над 800 милиона паунда за годината.

easyJet очаква да лети с 25% от капацитета си догодина.

Въпреки че в съобщението не се говори за допълнителна помощ, Skynews твърди, че авиокомпанията са поискали още подкрепа.

Пътниците резервират билетите си в последния момент и търсенето на дестинации се променя бързо, съобщава easyJet.

За последното тримесечие, приключило на 30 септември 2020 easyJet превози над 9 милиона пътници при повишени мерки за сигурност и летя с до 38% капацитет, а от сега до април 2021г планира 25% капацитет. Ryanair планира да лети с 40% от капацитета си през октомври.

След като приземи целия си флот на 30 март 2020г. заради локдауна във Великобритания, easyJet започна преструктуриране и събра 2,4 милиарда паунда от началото на пандемията. Получи заем от 600 милиона паунда от държавата, съкрати 4500 работни места, продаде самолети за 608 милиона паунда и събра от акционерите още 419 милиона.

Въпреки това директорът Йохан Лундгрен каза, че „авиацията продължава да е изправена пред най-голяма заплаха в историята и британското правителство трябва да засили пакета мерки, за да осигури на авиокомпаниите възможност да подкрепят възстановяването, когато започне”.

Според ББС „авиокомпанията е отворена за всякакви възможности“.

Индустрията е заплашена от фалити в близките месеци, предупреди директорът на IATA Александър де Жуниак на 6 октомври 2020г и настоя правителствата „да участват активно в подкрепа на финансите в целия сектор по време на тези невъобразино тежки времена”.

Международният съвет на летищата и IATA отново настояха за тестване на пътниците като алтернатива на карантинните мерки.

Свързани теми

Предишна публикация
Италия създаде Alitalia Ita, наследник на Alitalia
Следваща публикация
A380 на Singapore Airlines става поп-ъп ресторант
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

И Monarch Airlines е пред банкрут

Петата по големина авиокомпания във Великобритания, Monarch Airlines е пред колапс, съобщават британски медии и…

С влак или със самолет?

След като скоростните влакове Eurostar ще свързват директно Лондон и Амстердам от април, британците сега…
Меню