Lufthansa може да уволни още служители

43 прочитания

Директорът на Deutsche Lufthansa AG е обявил на служителите, че компанията може да направи още по-драстични съкращения на персонала и флота, защото очаква трафикът да не се върне на предишните нива до 5г, съобщи Блумбърг.

Според свои източник сред служителите на компанията, който не назовава по име, защото информацията е поверителна, Шпор планира да пенсионира около 100 самолета и да освободи 22000 души на пълно работно време, защото предишната програма за съкращения не е достатъчна.

Докато Lufthansa планира да върне плавно капацитета си до наполовина обичайните нива през декември, Шпор е казал, че компанията ще е доволна да може да предложи 25% от обема места от миналата година.

В момента трафикът е под 20% от миналогодишния, по данни на същите източници.

Според Шпор хората не пътуват заради карантината, която различни страни налагат в последния момент.

Не е ясно кога групата ще може да си възстанови приходите на нивото от 2019г, заради спада в бизнес пътуванията, казал Шпор.

Говорител на Lufthansa, запитан от Блумбърг е казал, че не са взети окончателни решения все още.

Полет Франкфурт-Варна

На 16 септември авиокомпанията обяви нови полети от Франкфурт до Гърция, включително до Крит, Кавала, Пелопонес, а също и до туристически дестинации в Испания, Египет, Кипър, Хърватия, Италия, Тунис и Варна, България от 1 май 2021г.

Свързани теми

Предишна публикация
Нигерия преговаря с Air France-KLM и Lufthansa
Следваща публикация
Singapore Airlines Group закрива 4 300 работни места
43 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню