Delta блокира средните седалки до януари 2021

11 прочитания
Delta Air Lines вдигна летвата на физическото дистанциране на борда и обеща, че ще блокира всички средни седалки до януари 2021-а.

Авиокомпанията обяви, че има доверие на своите пътници, че ще се завърнат към пътуванията през зимния сезон и допълни, че удължава политиката на безплатна промяна на датите на резервациите.

Въпросът за блокирането на средните седалки на борда се превърна в един от най-разгорещените дебати в началото на нормализацията след приземяването на авиокомпаниите в началото на корона-кризата. Европейските нискоразходни авиокомпании бяха особено засегнати от този дебат, но в крайна сметка решиха да не предприемат никакви действия за допълнително физическо дистанциране на пътниците на борда.

Delta-continues-to-block-middle-seats-1000x667

Делта е първата авиокомпания в света, която поема публичен ангажимент да не продава средните седалки до края на зимния празничен сезон, с което дава допълнителна гаранция за сигурността на пътниците на борда, въпреки че ще претърпи сериозни загуби от това решение.

Политиката ще е в сила до 6 януари, като пътниците пътуващи самостоятелно или по двама няма да могат да резервират средната седалка. Групи от повече хора пътуващи заедно и семейства ще трябва да се свързват с авиокомпанията директно, за да получат разрешение да резервират средните седалки.

Всички повърхности се дезинфекцират  по отделно, а цялата кабина поне по 2 пъти на ден

Всички повърхности се дезинфекцират по отделно, а цялата кабина поне по 2 пъти на ден

Делта въведе и нови мерки за дезинфекция и почистване на самолетите си, което ще се извършва по няколко пъти на ден във всички самолети, които прелитат по повече от 2 сектора дневно. Носенето на маски по време на целия полет също остава задължително на борда на Делта.

49973391573_5f1d37d52f_o-1000x667

Свързани теми

Предишна публикация
Finnair съкращава 1000 работни места и временно прекъсва договори
Следваща публикация
Cargolux сложи маска на един от своите Боинг 747
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Неволите на Ryanair

Райънеър навлезе в сериозна оперативна и комуникационна криза, след като на 16 септември превозвачът бе…

flydubai с първи Boeing 737-MAX

На официална церемония в Еверет Boeing предаде първия Boeing 737-MAX-8 на flydubai – първата авиокомпания…
Меню