Трети опит за продажба на Jat Tehnika

30 прочитания

Сръбското министерство на икономиката обяви трета процедура по събиране на оферти за продажбата на компанията за ремонт и поддръжка на самолети Jat Tehnika, базирана на летище Белград.

Процедурата беше стартирана през юни, когато не бяха получени никакви оферти, а втория опит през септември беше прекратен, поради необяснени причини. Министерството се опитва да продаде държавния дял от 99.38% в Jat Tehnika с начална цена от 10.3 милиона евро. Предполагаемата стойност на капитала на компанията е около 20.5 милиона евро.

Jat Tehnika се отдели като самостоятелна компания през 2006 година, след раздялата с Jat Airways. Тя разполага с персонал от около 1000 души и е лицензирана да извършва пълни ремонти на самолети Боинг 737 класик и NG, ATR 42 и 72 и всички типове Airbus.

Според условията на търга евентуалните купувачи трябва да заявят интереса си до 12 ноември, през което време трябва да докажат, че отговарят на редица условия, сред които работа в сектора на поддръжката и ремонта на самолета за най-малко 5 години и приходи от най-малко 40 милиона евро през 2018 година.

Свързани теми

Предишна публикация
България поиска ЕС да вдигне авиационните такси
Следваща публикация
IndiGo поръча 300 А320neo
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates иска да погълне Etihad

Emirates се оглежда за възможности да погълне най-близкия си конкурент, Etihad Airways от Абу Даби,…
Меню