Съпругата на един от астронавтите от Crew Dragon ще пилотира следващата мисия на кораба

0 прочитания
Астронавтът от НАСА Меган МакАртър ще е командир на пилотираната мисия с кораба Crew Dragon на SpaceX през пролетта на следващата година.

МакАртър съвсем наскоро наблюдава изстрелването на съпруга си, астронавта Боб Беникен, на борда на първата пилотирана мисия на частния космически кораб на SpaceX. На 2 август тя ще наблюдава и завръщането му на Земята, след като екипажът на Crew Dragon прекара близо 2 месеца на борда на Международната космическа станция в орбита.

Успешният завършек на мисията на Боб Беникен и колегата му Дъг Хърли с първия частен космически кораб за пилотирани мисии ще проправи пътя към следващите мисии на НАСА до станцията, които ще се изпълняват от търговски оператори, като SpaceX.

Съпрузите, астронавти от НАСА, Меган МакАртър и Боб Беникен връчват  награда за постижения в усвояването на космоса по време на церемония през 2012 година.

Съпрузите, астронавти от НАСА, Меган МакАртър и Боб Беникен връчват награда за постижения в усвояването на космоса по време на церемония през 2012 година.

Изборът на МакАртър от НАСА е едва третата мисия на американската космическа агенция, която ще е под командването на жена, още повече съпруга на действащ астронавт. Мисията на Беникен и Хърли започна на 31 май под името Демо-2, като имаше за цел да демонстрира способностите на частната платформа за изстрелвания на SpaceX, на която НАСА ще разчита да доставя екипажи и провизии до орбита през следващите години.

Екипажът на първата пълномащабна мисия на НАСА на борда на Crew Dragon, която ще се осъществи до пролетта на 2021.

Екипажът на първата пълномащабна мисия на НАСА на борда на Crew Dragon, която ще се осъществи до пролетта на 2021.

И тъй като тази първа мисия все още се смята за демо, на първата комерсиална мисия на борда на Crew Dragon ще има четиричленен екипаж, към който освен МакАртър ще се присъединят астронавтите Виктор Глоувър, Майк Хопкинс, Соичи Ногучи и Шанън Уокър. Тази мисия ще носи името Crew-2 и МакАртър ще е пилотът на кораба, като това е едва първата й мисия до МКС.

Преди това тя е летяла на борда на космическата совалка Атлантис на мисия за поправката на космическия телескоп Хъбъл. МакАртър има дипломи по авиоинженерство и океанография.

Свързани теми

Предишна публикация
Видео от кацането на тъмната страна на Луната
Следваща публикация
Airbus с британска военна поръчка за 500 милиона паунда
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lockheed е оптимист за 2019

Американският авиопроизводител Lockheed обяви по-добри от очакваните тримесечни резултати и за втори път за три…

САЩ предлага още мита за Airbus

Списъкът със стоки, внос от 4 европейски страни: Германия, Франция, Испания и Великобритания за 11…

Двете Америки изостават с LCC

Нискоразходният капацитет на Северна и Южна Америка изостава в развитието си в сравнение с Азия…
Меню