GE Aviation съкращава 13 000 работници

152 прочитания
General Electric обяви, че ще съкрати 13 000 души от авиационното си подразделение, заради пропадането на поръчките и доставките на нови самолети, заради корона-кризата.

Съкращенията засягат около 25% от персонала на GE Aviation, втория по обем продажби производител на самолетни двигатели в света. Компанията произвежда някои от най-популярните двигатели за пътнически и военни самолети и осигурява поддръжката им по целия свят. Главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Джойс каза, че съкращенията имат за цел да защитят бизнеса от сгромолясване, предвид изключително намалелите приходи от последните месеци. Съкращенията ще включват и доброволно освобождаване на служители, като ранно пенсиониране.

Предвид новината акциите на GE пропаднаха с 4% по време на търговията в сряда. Компанията е двойно експонирана пред кризата от #COVID19 – веднъж с производствената си дивизия GE Aviation и втори път с лизинговото дружество GECAS, което е второто по големина в света. В последната седмица на април GE обяви спад на приходите от 8% за тримесечието, а в GE Aviation спадът е от 13%.

Свързани теми

Предишна публикация
„Merkel One“ – първият А350 на германските ВВС е доставен
Следваща публикация
Първи Boeing 737-800BDSF полита в DHL
152 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Коледа в небето

Как авиокомпаниите отбелязват Коледа – няколко маркетингови инициативи, които забавляват пътниците на празниците. Alaska Airlines…

Преговорите за F-16 започват

Министърът на отбраната Красимир Карачаканов е разговарял с производителя Lockheed Martin за детайлите по сделката,…
Меню