SAS подновява полети до САЩ

114 прочитания
Скандинавската авиокомпания SAS обяви на 26 май, че отново ще лети по много международни дестинации и ще изпълнява вътрешни полети от юни, 2 месеца след като приземи целия флот заради пандемията от Covid-19.

„Това включва главно вътрешни полети в и между скандинавските страни, но полетите до Ню Йорк, Чикаго и Амстердам от Копенхаген”, съобщи авиокомпанията.

В средата на март SAS обяви, че спира почти всички полети и праща в отпуск около 90% от служителите си.

В края на април авиокомпанията, в която основни акционери са Швеция и Дания, обяви, че иска да съкрати 5000 работни места, 40% от работната си сила. В този брой бяха включени 1900 души на пълен работен ден в Швеция, 1300 в Норвегия и 1700 в Дания.

В началото на май SAS обяви, че е получила кредитна линия от 308 милиона евро, гарантирана от Швеция и Дания, за да преодолее кризата. Въпреки това авиокомпанията отлага доставките на нови самолети от семействата А320 и А350 от Еърбъс и връща над 20 лизингови самолета.

Миналата седмица Finnair съобщи, че подновява от юли дългите полети до Азия. Авиокомпанията обаче ще върне 12 самолета, взети на лизинг и ще съкрати 1200 души въпреки възстановяването на операциите.

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

SAS съобщава, че самолетите й са оборудвани с най-ефикасни въздушни /ХЕПА/ филтри и авиокомпанията е направила промени, за да намали контактите между пътниците и екипажа. На борда всички ще са с маски /задължително от 18 май до 31 август/, а ръчният багаж се намалява до една чанта.

Авиокомпанията публикува всички изисквания към пътниците на сайта си.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair възстановява 40% от полетите от 1 юли
Следваща публикация
България Ер възстановява трите полета до Варна от 10 юни
114 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Thomas Cook фалира

Thomas Cook обяви фалит на 23 септември. Британският туроператор ще трябва да организира връщането на…
Меню