Ryanair предупреди, че ще закрива още бази

0 прочитания
Ирландската група Ryanair обяви, че планира да закрие още бази в Испания и Италия през следващите месеци, в допълнение към вече обявените закривания в Германия, съобщава Aviation Week.

Най-големият нискоразходен оператор в Европа предупреди, че закриването на бази ще продължи още, ако не бъдат договорени допълнителни намаления на заплатите на екипажите на локално ниво.

На 27 юли авиокомпанията съобщи, че закрива базата си на летище Хан до Франкфурт от 1 ноември, след като германските пилоти отхвърлиха новото споразумение за заплащането в компанията. Ще бъдат закрити и базите на летище Тегел в Берлин и Веезе до Дюселдорф. Дъщерният превозвач Lauda закрива базата в Щутгарт.

Два дни по-късно шефът на борда на дирескторите на Райън, Майкъл О’Лиъри обяви, че закриването на бази и в Италия е неизбежно, като обвини за това бавния напредък на преговорите с профсъюзите и опитите на правителството да наложи заплащане „на нивото на Алиталия, което ще доведе до смехотворно представяне на по-ефективните авиокомпании и летища в страната“.

Райънер възобнови полетите в по-голямата част от мрежата си от 1 юли, след като беше ограничила почти на 100% полетите за три месеца, заради COVID-19. През юли компанията оперира около 40% от маршрутите си, а през август се надява броят да достигне 70%. Средното затоварване на салона обаче остава слабо с едва 47% заети места.

Междувременно Райън обяви и първата си загуба за тримесечие в историята от над 210 милиона евро.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa увеличава полетите от септември
Следваща публикация
Гърция забрани полетите на Wizz Air до страната
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Embraer финализира сделката с Boeing

Бразилската Embraer финализира условията на сделката за продажба на 80% от подразделението си за производство…

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…

Френски Mirage 2000D изчезна в Алпите

Изтребител Мираж 2000Д на френските военновъздушни сили е изчезнал безследно в района на алпийския планински…
Меню