Русия частично подновява чартърите от 1 август

259 прочитания
Росавиация съобщи на 25 юли, че подновява международните полети от Москва и Санкт Петербург за Великобритания, Турция и Танзания.

Руската страна преговаря с ЕС за отваряне на полетите от 10 август, а България уведоми Русия, че България Ер ще изпълнява редовните си чартъри до руските летища.

Пристигащите в Русия от Великобритания и Турция няма да бъдат поставяни под карантина, а само ще трябва да си направят PCR тест до 3 дни след пристигането.

ЕС трябва да разреши полетите до Русия на 3 август, съобщи РБК, цитирайки свой източник в Ростуризъм.

„След решението на ЕС авиокомпаниите ще имат нужда от поне седмица за подготовка. Затова в най-добрия случай ще може да летят до ЕС от 10 август”.

Между ЕС и Русия действа принципа на реципрочност и от двете страни трябва да има равен брой авиокомпании и еднакъв брой полети. Русия не бе включена в първия списък на трети страни, до които гражданите на ЕС можеха да летят от 1 юли.

За руснаците Турция е най-предпочитаната ваканционна дестинация. За 2019г. там да почивали 7 млн души, 20% повече от 2018г. по данни на турските власти.

Русия спря чартърните полети на 27 март заради пандемията. До Турция летяха Аерофлот, Уралские авиолинии, Победа, Azur Air, а чартъри изпълняваше Nord Wind. До Великобритания летеше само Аерофлот и Уралские авиолинии. До Танзация – Nord Wind.

Великобритания все още налага 14 дни карантина за пристигащи от Русия.

Аерофлот ще поднови полетите до Лондон и Истанбул от 1 август.

Azur Air обяви, че подновява полети от 10 август от Москва, Санкт Петербург и Ростов на Дон до Анталия, Бодрум и Даламан.

В средата на юли Turkish Airlines обяви подновяване на полетите до Русия от 1 автуст.

За 25 юли в Москва бяха потвърдени 648 случая на Covid и 179 в Санкт Петербург.

През юни авиодиспечерите в Русия обслужиха 93000 полета, 45,5% по-малко отпреди година. Международните полети бяха само 18000, 78% по-малко и включваха и 10000 транзитни, съобщи Росавиация.

България

На 22 юни посолството на България в Русия информира властите там за определянето на авиокомпания България Ер за превозвач, който ще изпълнява полети до Москва, Санкт-Петербург, Самара, Казан и Перм.

Сайтът на Bulgaria Air показва към 26 юли, че първите полети от Русия до Бургас и София започват на 1 август и до Варна 3 август.

След това през август полетите продължават с ежедневни до Бургас до 4 дневно без вторник и с по един дневно до Варна в понеделник до 9 август, а след това ще има и в четвъртък. Полетите до София трябва да започнат от 2 август.

Разписание на BulgariaAir. Източник: www.air.bg

Разписание на BulgariaAir. Източник: www.air.bg

Свързани теми

Предишна публикация
Laudamotion се закрива в края на годината
Следваща публикация
Emirates съкращава поне 9000 работни места
259 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

EASA сертифицира товарния ATR-72-600

Френско-италианският консорциум ATR получи одобрението на Европейската агенция за авиационна безопасност за товарната версия на…
Меню