Lufthansa закрива германското подразделение на SunExpress

68 прочитания
Deutsche Lufthansa AG реши да закрие германското подразделение на съвместната й авиокомпания с Turkish Airlines – SunExpress Deutschland.

Решението е част от мерките за ограничаване на последиците от сринатото търсене в резултат от корона-кризата, съобщава Bloomberg. Германската SunExpress оперираше по чартърни линии с германски туристи по предимно летни дестинации, като България и Египет с флот от 20 самолета Боинг 737-800 и А330. Решението ще доведе и до съкращаването на 1200 работни места.

Lufthansa ще вземе 7-те широкофюзелажни Еърбъс А330, докато останалите по-малки Боинг 737 ще бъдат прехвърлени на турското подразделение на джойнт-венчъра, който ще продължи да лети под нов сертификат за авиационен оператор.

Най-голямата авиокомпания в Европа съкращава и собствения си флот с над 100 самолета, като продължава борбата за оцеляване, въпреки предложения спасителен пакет от над 9 милиарда евро от германското правителство, който все още не е приет от акционерите на групата. Наскоро бе потвърдено, че в групата ще бъдат съкратени над 22 000 работни места.

Оцелялата част от SunExpress ще се фокусира върху туристически полети от Германия, Австрия и Швейцария за Турция и ще продължи да обслужва вътрешни турски маршрути с флот от около 60 самолета Боинг 737-800.

Свързани теми

Предишна публикация
Swissport закрива 4000 работни места
Следваща публикация
Air Canada получи $900 млн. финансиране
68 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…

Собственикът на LOT купува Condor

Германската авиокомпания обяви, че сделката с LOT й осигурява „бъдещето в дългосрочен план”. Ралф Текентруп,…
Меню