Lufthansa закрива германското подразделение на SunExpress

68 прочитания
Deutsche Lufthansa AG реши да закрие германското подразделение на съвместната й авиокомпания с Turkish Airlines – SunExpress Deutschland.

Решението е част от мерките за ограничаване на последиците от сринатото търсене в резултат от корона-кризата, съобщава Bloomberg. Германската SunExpress оперираше по чартърни линии с германски туристи по предимно летни дестинации, като България и Египет с флот от 20 самолета Боинг 737-800 и А330. Решението ще доведе и до съкращаването на 1200 работни места.

Lufthansa ще вземе 7-те широкофюзелажни Еърбъс А330, докато останалите по-малки Боинг 737 ще бъдат прехвърлени на турското подразделение на джойнт-венчъра, който ще продължи да лети под нов сертификат за авиационен оператор.

Най-голямата авиокомпания в Европа съкращава и собствения си флот с над 100 самолета, като продължава борбата за оцеляване, въпреки предложения спасителен пакет от над 9 милиарда евро от германското правителство, който все още не е приет от акционерите на групата. Наскоро бе потвърдено, че в групата ще бъдат съкратени над 22 000 работни места.

Оцелялата част от SunExpress ще се фокусира върху туристически полети от Германия, Австрия и Швейцария за Турция и ще продължи да обслужва вътрешни турски маршрути с флот от около 60 самолета Боинг 737-800.

Свързани теми

Предишна публикация
Swissport закрива 4000 работни места
Следваща публикация
Air Canada получи $900 млн. финансиране
68 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Въздушното карго търси ниша

Въздушният трафик на товари отново спада през февруари и индустрията регистрира най-слабия си месец на…

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню