Jetstar Pacific става Pacific Airlines

21 прочитания
Собствениците на Jetstar, австралийската Qantas Airways и Vietnam Airlines обявиха, че са постигали споразумение за ребрандиране и преструктуриране на нискоразходната им съвместна компания Jetstar Pacific.

Новият превозвач ще се казва Pacific Airlines, ще има същия IATA код и ще е тясно обвързан с операциите на виетнамския превозвач. Това ще стане, след като Qantas излезе от миноритарния си дял в компанията и тя попада под пълния контрол на Vietnam. Освен ребрандирането, новият превозвач ще смени и окраската си, която ще се базира на дизайна на виетнамската компания-майка.

Qantas ще запази дяловете си в другите компании от групата Jetstar

Qantas ще запази дяловете си в другите компании от групата Jetstar

Така делът от 68.88% на VN ще се увеличи с 30% от Qantas, като останалите 1.14% остават за Saigon Tourist Company. Qantas обявява излизането си от джойнт венчъра с натрупаните загуби на Jetstar от последните години.

Австралийският национален превозвач обаче остава партньор в друг нискоразходен превозвач от същия бранд – Jetstar Asia регистрана в Сингапур. Qantas ше запази и контролните си дялове в Jetstar Japan и Jetconnect, която оперира основно в Океания.

Vietnam Airlines е първият оператор на А350 в света и един от превозвачите с най-нов и модерен флот в Азия и света.

Vietnam Airlines е първият оператор на А350 в света и един от превозвачите с най-нов и модерен флот в Азия и света.

Виетнамската национална авиокомпания възнамерява да се развива занапред, като двоен бранд, като Pacific Airlines ще поемат част от вътрешните линии, както и близките до Виетнам международни дестинации. Pacific Airlines ще има първоначално флот от 15 самолета А320-200.

Свързани теми

Предишна публикация
El Al удължава спирането на полетите до 31 юли
Следваща публикация
easyJet отлага 24 поръчки за А320neo
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways купува Etihad Regional

Не е шега! Словенската Adria Airways купи швейцарското подразделение на гиганта от ОАЕ Etihad Airways,…
Меню