Rolls-Royce строи най-бързия електрически самолет

12 прочитания

Британският производител Rolls-Royce е начело на изследователския проект ACCEL – Accelerating the Electrification of Flight /ускоряване електрифицирането на полета/, който има за цел да използва мощна система на задвижване с електричество в демонстрационен самолет. Крайната цел на проекта е да полети най-бързия електрически самолет в света.

Частично финансиран от британското правителство, проектът включва Ролс-Ройс и YASA – производител на високоефективни и олекотени електрически мотори и контролери, използвани в автомобилната индустрия. Залагайки на опита на Ролс-Ройс в производството на самолетни двигатели, консорциумът иска да придобие детайлно разбиране за потенциала на електричеството в самолетната индустрия.

Ролс-Ройс решава да построи високоефективен самолет, който няма да има аналог в света. Той трябва да полети в началото на 2020, достигайки скорости от 300 мили в час /500 км/ч/, а много вероятно и повече, както твърдят от компанията. За производството на двигателя Ролс-Ройс ще си партнира и с Electroflight – специалисти в производството на високоефективни електрически задвижващи системи и системи за съхранение на енергия.

снимка: Rolls-Royce

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus влиза в Air Race Е
Следваща публикация
Нов играч: Hill Helicopters ще си разработва двигатели сам
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Японският Air Force One отвътре

В продължение на над три десетилетия двойка Боинг 747-400 превозват японските министър-председатели и императорското семейство…

Първа катастрофа с F-35

Американските въоръжени сили претърпяха първа катастрофа със суперскъпия си изтребител F-35. Инцидентът е с модела…

Нова птица в небето – Air Belgium

Създаването на нови нискоразходни превозвачи се превърна в модерна тенденция. Създаването на презокеански нискоразходни превозвачи…
Меню