Ryanair съкращава 3000 души, спира полетите до юли

3 прочитания

С приземени самолети от няколко седмици заради пандемията, Ryanair реши да започне и съкращения, съобщиха АФП и пресата във Великобритания и Ирландия.

Авиокомпанията удължи отмяната на полети до юли, отменени са 99% от полетите. Директорът Майкъл О’Лийри вече обяви, че самолетите няма да летят празни и че не изключва никаква допълнителна мярка за работните места. Преструктурирането обхваща всички подразделения на групата: Ryanair, Lauda, Malta Air и Buzz.

3000 работни места ще бъдат съкратени, главно сред пилотите и стюарди и стюардеси, което е около 15% от работната сила. Лоукост авиокомпанията въвежда задължителен неплатен отпуск и за някои намаляване на заплатите с 20%.

Самият О’Лийри каза, че заплатата му вече е намалена с 50% до март 2021г., когато изтича мандатът му. До юли Ryanair няма да лети. Авиокомпанията обяви, че ще бъде принудена да преразгледа и плановете си за увеличение на флота. В момента преговаря с Boeing за намаляване на доставките, предвидени са следващите 2 години.

През януари Ryanair намали летателната си програма, без да засегне работните места. Базата в Брюксел остана с 4 самолета по-малко и 28 души бяха пренасочени към други бази.

Продължават преговорите със синдикатите за затваряне на бази.

Свързани теми

Предишна публикация
Norwegian няма да лети до 2021
Следваща публикация
Lufthansa вероятно ще обяви банкрут
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

Boeing се отказа от сделката с Embraer

Американската компания се оттегли от споразумението за съвместно производството на пътнически самолети за гражданската авиация…
Меню