Ryanair съкращава 3000 души, спира полетите до юли

56 прочитания

С приземени самолети от няколко седмици заради пандемията, Ryanair реши да започне и съкращения, съобщиха АФП и пресата във Великобритания и Ирландия.

Авиокомпанията удължи отмяната на полети до юли, отменени са 99% от полетите. Директорът Майкъл О’Лийри вече обяви, че самолетите няма да летят празни и че не изключва никаква допълнителна мярка за работните места. Преструктурирането обхваща всички подразделения на групата: Ryanair, Lauda, Malta Air и Buzz.

3000 работни места ще бъдат съкратени, главно сред пилотите и стюарди и стюардеси, което е около 15% от работната сила. Лоукост авиокомпанията въвежда задължителен неплатен отпуск и за някои намаляване на заплатите с 20%.

Самият О’Лийри каза, че заплатата му вече е намалена с 50% до март 2021г., когато изтича мандатът му. До юли Ryanair няма да лети. Авиокомпанията обяви, че ще бъде принудена да преразгледа и плановете си за увеличение на флота. В момента преговаря с Boeing за намаляване на доставките, предвидени са следващите 2 години.

През януари Ryanair намали летателната си програма, без да засегне работните места. Базата в Брюксел остана с 4 самолета по-малко и 28 души бяха пренасочени към други бази.

Продължават преговорите със синдикатите за затваряне на бази.

Свързани теми

Предишна публикация
Norwegian няма да лети до 2021
Следваща публикация
Airbus разработи бърза конверсия на A330/A350 за карго операции
56 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню