British спря продажбата на билети по къси дестинации от Хийтроу

118 прочитания

Британският национален превозвач прекрати продажбата на билети за полети по континентални дестинации от основният си хъб Хийтроу, като ограничението е в сила от 2 до 12 август, с тендеция да бъде продължено.

Засегнати са всички полети по вътрешни и европейски линии, като British Airways е свалила от продажба хиляди места, което кара пътниците да търсят превоз с други авиокомпании и води до допълнително повишение на цените.

Ограничението беше предизвикано от решението на най-голямото летище във Великобритания, а доскоро и в Европа, да ограничи броя на преминаващите пътници до 100 хиляди на ден, заради недостатъчен капацитет за обслужването им. Това ограничение е в сила до 11 септември, в резултат на което само Бритиш отмени 10 300 полети, които засягат над 1 милион пътници.

Решението на превозвача е взето, тъй като ръководството е очаквало да достигне поставения от летището лимит още в началото на август. То е фокусирано върху близките полети, за да не бъдат засегнати далеч по-доходоносните интерконтинентални линии, които са от първостепенна важност за компанията.

Хийтроу, както и много други големи летища в Европа, сред които Скипхол в Амстердам, Барахас в Мадрид, Роаси в Париж, Франкфурт и Мюнхен в Германия, бяха разкритикувани от авиокомпаниите, заради неспособността им да посрещнат огромното търсене на полети от страна на пътниците, което доведе до хаос във въздушните превози в цяла Европа през този летен сезон.

Свързани теми

Предишна публикация
Cargo Air добавя четвърти B737-800SF
Следваща публикация
Wizz добавя самолет, нови линии и честоти от София
118 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нови съкращения в Airbus през лятото

Висококвалифицирани специалисти от аерокосмическия сектор по света са принудени да приемат неквалифицирана работа, докато големите…

С влак или със самолет?

След като скоростните влакове Eurostar ще свързват директно Лондон и Амстердам от април, британците сега…

Уили Уолш се оттегля от IAG

Един от най-изявените и най-дълго задържали се в индустрията главни изпълнителни директори – Уили Уолш…

Flybe пак се продава

Администраторите на британската Flybe обявиха, че авиокомпанията отново се продава. В доклада си за кредиторите…
Меню