Такива ли ще са пътническите кабини след пандемията?

16 прочитания

Докато всички чакат приземените самолети отново да полетят, италианското дизайнерско студио Avio Interiors излезе с концепция за предпазване на пътниците в условия на карантина.

Според италианците, завръщането на пътническата авиация в пост-пандемичния свят ще отнеме повече време, отколкото си представяме сега и това ще наложи преосмисляне на начина, по който летим, така че всички да бъдат в безопасност.

Новата концепция може да е едно от решенията за излизане от неприятните ситуации, в които пътуваме до кашлящи и кихащи пътници на съседните седалки. Разбира се, в случай че изобщо пътуваме скоро.

Първото решение на компанията се казва Glassafe и е общо взето концепция за надграждане на съществуващите седалки в пътническата кабина, с което се ограничава контакта между пътниците, обитаващи един и същи ред в самолета, пишат на уебсайта на компанията /снимката горе/. Общо взето това са прозрачни пластмасови протектори от двете страни на всяка облегалка. Те са изработени от гъвкав материал, така че да се избегнат неприятни инциденти, но все пак да се ограничи максимално контакта между пътниците по въздушно-капков път. Според Avio Interiors така се ограничават шансовете от предаване на вируси и други бактерии.

Janus Seat концепцията, разделяща салона в шахматна конфигурация за увеличена защита от предаване на вируси

Janus Seat концепцията, разделяща салона в шахматна конфигурация за увеличена защита от предаване на вируси

Втората концепция е Janus Seat – двустранни седалки, които позволяват „разделянето на трима пътници с щит от пластмасов материал, който ги изолира напълно един от друг, създавайки обща защитна бариера,“ пишат италианците.  За разлика от Glassafe концепцията, тази конфигурация ще изисква пълна трансформация на съществуващите кабини и нови седалки. Дизайнерите признават, че идеята им е дошла след като са видели бизнесмена Рик Песковиц, който се качи на борда с персонална защитна палатка на мястото си до прозореца в пътнически самолет през февруари 2020, за да се защити от вируса.

Рик Песковиц и неговият "аквариум" за персонална защита на борда

Рик Песковиц и неговият „аквариум“ за персонална защита на борда

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz ще стъпва на нови пазари след кризата
Следваща публикация
Air Canada уволнява 50% от служителите
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия…

Lufthansa приземява 150 самолета

Германската авиокомпания Lufthansa обяви, че спира 150 от общо 770 самолета в групата, заради „извънредни…
Меню