EasyJet отложи доставката на 24 ербъса

0 прочитания

EasyJet и Airbus се договориха да отложат доставката на самолетите, които трябваше да се получат през 202-2022г.

Това стана, след като основателят и най-голям акционер в Изи Стелиос Хаджийоану реши да откаже или предоговори поръчката за 107 ербъса, включително и по съдебен път и да отстрани членовете на борда.

Стратегията на EasyJet досега бе да получи 10 нови самолета през 2020г, 12 през 2021г и два през 2022г., но сега не иска нито един за 2021 и има опция да откаже още пет от 2022г.

Базираният във Великобритания лоукост превозвач може да откаже и още 24 самолета, чийто лизинг трябва да се поднови в следващите 16 месеца, когато коригира стратегията си към новата ситуация.

EasyJet обяви още, че събира акционерите, за да обсъди отстраняването на директорите Ендреас Бируит и Ендрю Финдли, който е и финансов директор, както иска Хаджийоану.

Собственикът каза тази седмица, че Финдли иска да вземе кредит от 600 милиона паунда от британската помощ за бизнеса, за да плати 2 милиарда паунда на Airbus.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France с карго полети до Китай
Следваща публикация
Norwegian търси решения за дълга си
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air France поглъща Joon

Лоукост брандът имаше трудно начало, „не бе разбран добре от клиентите, служителите, пазарите, инвеститорите”, призна…

Avianca фалира

Една от най-големите латиноамерикански авиокомпании Avianca от Колумбия подаде заявление за защита от кредитори по Член…

Аерофлот получи първия си А350-900

Airbus достави първия A350-900 на руската авиокомпания Аерофлот в Тулуза. Националният превозвач на Русия става…

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню